zondag 7 mei 2023

Weekbericht 18/23

Maandag konden we bij Oudburg in Bergen ziekenhuisbedden ophalen. We hebben dit samen gedaan met stichting Caritas Ukraïne-Holland uit de Rijp. Daarna hebben we nog een ophaalklus in Amsterdam gedaan. Siem heeft in Weesp is weer een trailer vol prachtige kleding geladen. 

Woensdag waren er meer ophaalklussen en konden een trailer laden met bestemming Breaza. Dit ging allemaal weer vlot en netjes. De truck is sinds vrijdag in Roemenië. Vrijdag is hij de grens met Roemenië gepasseerd, het lossen zal op maandag gaan gebeuren in Breaza.

Hier de link naar foto's.

Henk Muller is weer volop in actie geweest, behalve met huisjes bouwen heeft hij ook weer een opruimactie georganiseerd.  In relatief korte tijd zijn er veel dingen verbeterd dankzij de inzet van Henk en Marin in Band. Goed voor de mensen dat ze deze steun ontvangen.                      Hier de link naar foto's.Mucuijozsef Jozsef van de gaarkeuken uit Tirgu Mures heeft een kwartaal rapportage gemaakt. Het is geen gemakkelijk werk voor Józsi en zijn team en er is nog heel erg veel meer te doen. Het onderstaande verslag maakt dit wel duidelijk.

Hier de link naar de Google vertaling.

Hier de link naar het Engelstalige verslag.

Toth Attila uit Peris heeft weer pech met zijn varkensproject. Behalve overlast van beren ook is de Afrikaanse varkenspest er weer uitgebroken.

Hier de link naar foto's.


Van Cristi uit Botosani ontving ik foto's van het lossen van de laatste truck, het ophalen door Igor en een hele serie foto's van de gaarkeuken die we van voorraad voorzien. De andere foto's spreken voor zich, wanneer en hoe dit zal eindigen is nog steeds ongewis.  


Virorel en Elena hebben ook niet stil gezeten. Brood bakken, eten maken en huisjes bouwen belangrijke hulp voor de straatarme mensen in zijn omgeving.

Hier de link naar de foto's.

Iedereen bedankt die zich heeft opgeven voor de PLMA actie (zie het vorige weekbericht). De planning ziet er al goed uit, nu de uitvoering nog. We kunnen nog meer mensen gebruiken!!

Woensdag 10 mei gaan we een trailer laden met bestemming Botosani.Geen opmerkingen:

Een reactie posten