zondag 4 juni 2023

Weekbericht 22/23

Maandag was het een feestdag in Botosani. De truck met PLMA goederen is er gelost. De losploeg viel van de ene verbazing in de andere bij het zien van de producten. 

Ten behoeve van de keuken van Casa Ioana kon Cristi redelijk wat opslaan. De exploitatie van het kinderhuis is duur, het zijn bijna allemaal tieners die er wonen en die lusten wel wat. Dezelfde middag kwam Igor en nog een paar mensen met busjes uit Oekraïne, ze konden ongeveer de helft van de lading meenemen. De rest ging naar mensen in Roemenië die ondersteuning nodig hebben. Om deze mensen te bereiken beschikt Cristi over netwerk met vooral pastors die dit goed en snel kunnen organiseren.   

Hier de link van het lossen

Hieronder de van foto’s gemaakt door Igor, de meeste van mensen bij de gaarkeuken in Tsjernivtsi. 

Hier de link naar foto's.

Woensdag waren er veel opruim klussen, we konden geen trailer laden. Op vrijdag kwam er een koeltrailer laden. Alle goederen die koeling nodig hebben zijn nu weg. Maandag gaat de truck gelost worden in Breaza. Gelukkig was er weer hulp genoeg om dit te regelen, bedankt hiervoor.

Hier de link naar foto's.

Henk Muller stuurde wat foto’s uit Band. In de kliniek zijn ze aan het onderzoeken welke medicijnen het beste helpen. De resultaten zijn wisselend.

Hier de link naar foto's.


Reghina uit Ticau is weer aan het uitdelen geweest en stuurde er foto’s van.

Hier de link naar foto's.

Ilja van Phoneo uit Reghin stuurde een filmpje van hun schoolproject. Mooi om te zien dat dit zo goed loopt.

 Hier de link naar het filmpje.

Elena en Viorel uit Deaj hebben een TV station uit Boekarest op bezoek gehad om een reportage te maken over hun werk. Het zou mooi zijn als het anderen inspireert  in het omzien naar elkaar.

Hier de link naar foto's.

Woensdag hebben we ophaalklussen en er is nog het e.a. op te ruimen. Er komt een Roemeense truck laden met bestemming Botosani. Op donderdag komt een tweede truck en deze gaat naar Marghita en daarna naar Reghina in Ticau.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten