zondag 11 juni 2023

Weekbericht 23/23

Afgelopen week is er heel veel gebeurt. De koeltruck die we geladen hebben op vrijdag 2 juni is op maandag 5 juni gelost in Breaza. Direct zijn de contacten van Imola en Csaba gekomen op deze op te halen. Een aantal van hen stuurde direct een enthousiaste dankbetuiging met mooie beelden. Onderstaand de link van een totaaloverzicht van Imola.

Hier de link naar foto's.

Bedankbrief van Imola (google vertaling)


Woensdag hebben we twee trucks geladen nu met houdbare producten van de PLMA, ander voedsel en nog wat kleding. Twee geweldige vrachten, vrijdag is de eerste gelost op de boerderij in Marghita. Daar is hij bijgeladen met aardappelen en groenten. Op zaterdag is dit gelost bij Reghina in Ticau. De tweede truck is zaterdag gelost in Botosani. Cristi reageerde enthousiast. Een deel van de lading gaat via Igor de Oekraïne in, of er een deel naar Cherson gaat weet ik nog niet. Hulp daar is dringend nodig na de misdadige vernieling van de dam met een watersnood ramp tot gevolg. Onvoorstelbaar hoeveel extra leed dit heeft veroorzaakt voor deze toch al zwaar getroffen mensen. 

Hier de link naar foto's van het laden.

Hier de link naar foto's van het lossen in Marghita

Hier de link naar foto's van het lossen in Ticau

Hier de link naar fot's van het lossen in Botosani.

Op de boerderij groeit alles geweldig, mooi om te zien. Boeren hebben het moeilijk, dit omdat hun oogst heel moeilijk is te verkopen en dan nog alleen tegen te lage prijzen. Dit kan niet veel langer duren voor velen van hen. De belangrijkste oorzaak is de oorlog in Oekraïne die de markt ook voor agrarische producten ernstig heeft verstoord. Het wegvallen van koopkracht van de mensen in Roemenië door de enorme inflatie doet er ook geen goed aan. Attila teelt ook aardbeien, de verkoop van dit luxe product verloopt erg moeizaam. Weggooien is geen optie, wat er dan mee gebeurt staat bijvoorbeeld in het onderstaande fotoalbum van Viorel.

Een paar plaatjes van de boerderij

Toth Attila uit Peris stuurde ook foto’s van wat hij heeft ontvangen via het depot in Breaza.

Hier de link naar foto's.

Het herstel van Henk Muller gaat maar langzaam helaas. Hij stuurde een aantal foto’s van het uitdelen door Marin uit Band.

Hier de link naar foto's.

Elena en Viorel hebben heel veel straatarme mensen blij gemaakt met de lekkere dingen van de PLMA beurs en aardbeien uit Marghita. 

Hier de link naar foto's.


Volgende week geen nieuw bericht in verband met een
motorvakantie van 
de schrijver van deze berichten.



Aanstaande woensdag zijn er wel activiteiten, er komt echter geen truck laden


Geen opmerkingen:

Een reactie posten