zondag 15 oktober 2023

Weekbericht 41/23


Woensdag konden we weer een truck met hulpgoederen laden. Deze keer voor Marghita en Ticau. We hadden aardig wat voorraad zodat we weer een mooie vracht konden samenstellen. We zijn extra zorgvuldig geweest met laden zodat we geen problemen aan de grens zouden krijgen. Dit extra werk is nuttig geweest, deze truck is vrijdag zonder problemen de grens tussen Hongarije en Roemenië overgekomen. 

Behalve de truck laden was er woensdag genoeg te doen, we hebben bijvoorbeeld een partij linzen gekregen in groot verpakking. Dit kan mooi in kleine plastic potjes die we al een tijd op voorraad hebben. Verder spullen ophalen en opruimen, weer een goed bestede dag.

Hier de link naar foto's.

Vrijdag aan het eind van de middag is het grootste deel van deze lading gelost in Marghita en daar zijn aardappelen en groenten bijgeladen voor Ticau. Er is een hele goede oogst op de boerderij, vooral door het vakmanschap van Attila en de inzet van zijn team. Door de sterk verminderde koopkracht van de mensen is de afzet lastig. Met hulp van sponsors lukt het ons om een deel van de oogst bij de echt arme mensen terecht te laten komen. Ook bijvoorbeeld kindertehuizen hebben een veel te laag budget voor eten en krijgen hulp in de vorm van dit voedsel. Op deze manier kunnen we op een heel praktische manier veel hulp bieden. 

Hier de link naar foto's.

De komende week gaat er een volle trailer met aardappelen, wortelen en uien naar Botosani voor verdeling daar en in de Oekraïne.

Tijdens onze motorreis bezochten we Kata in Bichis in haar woning die bijna helemaal opgegeten is door houtworm. We hadden het verzoek gekregen van Eduard en Ildiko uit Breaza het voor haar financieel mogelijk te maken een ander huisje te laten bouwen. Dit is gelukt en de afgelopen week is de oude schuur gesloopt waar een nieuw prefab huisje geplaatst gaat worden. Het is een hele happening in het dorp volgens mij en iedereen leeft mee. Op dit blog blijf ik er verslag van doen.

Hier de link naar foto's, de laatste zijn van het sloopwerk.

In het kindertehuis bij ons depot in Breaza onder leiding van Imola en Csaba woont o.a. Imre, een aardig joch die het goed doet op school. Thuis wonen was gezien de problemen in de familie niet langer mogelijk. Het huis waar zijn moeder met drie van haar kinderen woont is afgelopen week afgebrand. Details weet ik nog niet maar het is slecht nieuws. 

Hier de link naar het filmpje

Reghina uit Ticau is druk geweest met uitdelen en het in ontvangst nemen van alle hulpgoederen uit Nederland en van de boerderij in Marghita. Op mijn vraag is het niet te veel, kreeg ik als antwoord zeker niet, er is op heel veel plekken hulp nodig. 

Hier de link naar foto's.

Henk Muller en Marin uit Band zijn druk geweest met het uitdelen van kleding en
etenswaren gekregen via het depot in Breaza. Verder weer een mooie opruimactie van zwerfvuil. 

Hier de link naar foto's.
Viorel en Elena gaan standvastig door met hulp bieden aan de mensen in hun omgeving.

Hier de link naar foto's.

Uit Breaza kreeg ik een fotoverslag van hoe de goederen daar binnenkomen en ook weer uitgaan.

Hier de link naar foto's.

Aanstaande woensdag 18 oktober gaan we een truck laden met bestemming Breaza.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten