zondag 29 oktober 2023

Weekbericht 43/23

Woensdag 25 oktober konden we in Broek op Langedijk weer een truck met hulpgoederen laden. De chauffeur kwam wat later dan gepland maar alles is toch goed verlopen en om 15:30 u. vertrok hij naar Roemenië. De helft gaat eruit in Marghita waar er dan weer aardappelen, groenten, uien en wortelen worden ingeladen. Ook gaat er 1.000 kg meel mee, waarvan het grootste deel naar Viorel in Deaj gaat om brood van te bakken.

Er waren nog flink wat ophaal klussen zodat de leden van de relatief kleine groep vrijwilligers een goed besteedde dag hadden.

Zaterdag 29 oktober is de truck aangekomen op de boerderij nabij Marghita, de grenspassage ging normaal. Maandag gaat hij lossen in Breaza.

Hier de link naar foto’s van de boerderij uit Marghita. 


In Getz het dorpje vlakbij Marghita en de boerderij, is vooruitgang goed te merken. Belangrijke oorzaak daarvan zijn de activiteiten van de gedreven voorganger Paul en zijn team. In 2012 hebben we in Getz een demontabel schoolgebouw uit Almelo gebracht. Sindsdien krijgen de kinderen uit het dorp (ook uit de zigeunerwijk) daar hulp bij het maken van huiswerk en een maaltijd. 

Foto's uit 2012

Foto's van een aantal activiteiten in 2023
Reghina uit Ticau stuurde ook weer foto’s van het uitdelen aan de mensen in haar omgeving.

Hier de link naar foto's.

Henk en Marin uit Band gaan ook lekker door met hun goede werken.

Hier de link naar foto’s.

Viorel en Elena zijn steeds druk met het helpen van de mensen in hun omgeving. Arme mensen hoef je daar niet met een lantaarntje te zoeken.

Hier de link naar foto's met een kleine toelichting.

Joshi uit Turgu Mures van de gaarkeuken voor kinderen stuurde een bericht over zijn activiteiten in het afgelopen kwartaal. Indrukwekkend, via het depot uit Breaza ondersteunen we dit zo veel mogelijk. In deze wijk is armoede eerder regel dan uitzondering.Hier de link naar dit verslag.
Woensdag 1 november komt er een truck laden met bestemming Botosani. Een deel van deze lading gaat naar Igor in Oekraïne. Het aantal mensen dat de gaarkeuken in Tsjernivtsi bezoekt is een stuk minder geworden. Mensen zijn weer teruggegaan naar hun oorspronkelijke woonplaats in bevrijde gebieden of vertrokken naar het buitenland. Igor ondersteunt het netwerk dat hulp brengt naar de dorpen in de buurt van de frontlijn.

Donderdag 2 november beginnen we met een klein groepje vast ruimte te maken voor het maken van de kerstpakketten.

Ook deze keer hebben we een deel van de levensmiddelen die we in de kerstpakketten gaan doen gekocht bij de Penny market in Marghita. Dit is een onderdeel van het Duitse REWE concern. Ondanks de transportkosten is het prijsverschil dusdanig groot dat dit rendabel is. We hebben gelukkig ook een aardige voorraad van goederen die we hebben gekregen van fabrikanten en organisaties uit ons netwerk. De 5.000 legen dozen van de Dozenhal uit Ermelo zijn er ook al. We kunnen dus aan het werk, zie alstublieft ook de oproep in het vorige blog.Geen opmerkingen:

Een reactie posten