zondag 5 november 2023

Weekbericht 44/23

Afgelopen woensdag en donderdag zijn we in onze opslag in Broek op Langedijk begonnen met voorbereidingen die nodig zijn om de kerstpakketten te maken. Het resultaat is dat hiervoor ruimte is en er ook een mooie voorraad klaar staat om in te
pakken. Aanstaande donderdag, 9 november en vrijdag 10 november gaat het weer gebeuren. We hebben goede hoop dat er genoeg mensen komen helpen hiermee.


Donderdag is er ook nog een truck geladen die nu onderweg is naar Botosani. Zaterdag aan het eind van de middag is hij zonder problemen de grens tussen Hongarije en Roemenië overgekomen. Maandagmiddag gaat er gelost worden in Botosani, Igor komt een deel ophalen voor vluchtelingen in Oekraïne.


Hier de link naar foto's.

 

Elena de sociale werker in Urmenis stuurde een fotoreportage van haar werk voor de kinderen en gezinnen daar. Dankzij de goederen die daar via het depot in Breaza komen kan ze net even meer betekenen voor deze mensen. Dat dit nodig is voor een flink deel van de inwoners van dit dorp hoeft geen nadere uitleg volgens mij, de beelden spreken voor zich.


Hier de link naar foto's.Henk en Marin uit Band blijven doorgaan met hun werk. Ook daar nemen de zorgen over de naderende winter toe en het gebrek aan eten en hout om de kachel te stoken. We hebben gelukkig daar wel meer dan tien huisjes kunnen laten bouwen dit jaar. Marin zijn opslag, een annex multifunctioneel centrum krijgt ook steeds meer vorm.


Hier de link naar foto's.

 

Reghina uit Ticau stuurde een paar berichten en foto's, ze wil graag nog meer doen. Dit is een vraag die van alle kanten op ons afkomt, heel begrijpelijk in deze moeilijk tijd.


Hier de link naar foto's.


Imola stuurde een serie foto’s die een indruk geven hoe de goederen die wij daar laten bezorgen verdeeld worden. Veel mensen worden ermee geholpen. Csaba vertelde dat de start bouw van het huisje voor Kata in Bichiș wat vertraging heeft opgelopen. Maandag 6 november gaat het echt gebeuren en over drie à vier weken zou het klaar kunnen zijn.


Hier de link naar foto's.


Viorel en Elena stuurde ook weer hun wekelijkse rapportage. Kinderen kwamen 14 kilometer lopen om wat voedsel te halen bij hun!! 


 Hier de link naar foto's.

 

Roemenië heeft ook veel mooie natuur en een rijke geschiedenis, Olaf Tempelman heeft er weer eens een artikel over geschreven in de Volkskrant. Het gaat over Transsylvanië en de ongereptheid daarvan. Ook over het dorp Viscri dat we in september bezochten met een groepje motorrijders.


Hier de link naar dit artikel.

 

Maandag 6 november gaan we verder met de voorbereidingen voor het maken van de pakketten. Dinsdag 7 november is er een ophaalklus voor Nico en Siem.

 

Woensdag 9 november gaan we een Roemeense truck laden op de locatie aan de Spanjaarsdam, deze gaat naar Breaza. Op de Dulleweg gaan we nog even op de puntjes op de I zetten voor de pakketten actie. Donderdag 9 en vrijdag 10 november gaat de band lopen voor de productie van 5.000 pakketten.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten