zondag 26 november 2023

Weekbericht 47/23

Onze kerstpakketten actie 2023 kunnen we in Broek op Langedijk afsluiten, alle pakketten zijn verzonden. Nu zijn onze contactpersonen in Roemenië aan zet om te zorgen dat de pakketten bij de juiste mensen op tafel komen. De eerste berichten en foto's zijn al binnen, de reacties zijn heel positief,  de inhoud van de pakketten is geweldig, de mensen zijn er erg blij mee. 

Het kwam goed uit dat we behalve de pakketten ook nog heel veel andere "lekkere dingen" konden meesturen. De stroom inkomende goederen gaat nog nog even door, er zit nog aardige wat in de "pijplijn". We kunnen dus nog meer trucks laden in 2023, een echte eindejaarssprint dus.


Maandag 20 november heb ik samen met Siem in Amsterdam goederen opgehaald en ook bij Manna in Alkmaar. Bij Manna ( stmannaschermer.nl ), kregen we aardappelen, eerst even meegeholpen aan de sorteerlijn. Mooi om mee te maken, ook hier zijn veel vrijwilligers actief met hulp bieden aan mensen die het minder goed getroffen hebben. 


Hier de link naar een paar foto's.

 

Dinsdagmiddag 21 november stond de eerste truck met  een trailer voor de deur, deze had de bestemming Marghita en Ticau. Samen met de chauffeur, Siem en Kees hadden we hem binnen een redelijke tijd vol. Deze trailer is vrijdag eerst in Marghita gelost en daarna in Ticau. Reghina heeft nog wat extra aardappelen van de boerderij gekregen en kan dus weer even vooruit.


Hier de link naar foto's van het laden.


Hier de link naar foto's van Reghina.


Woensdag 22 november hebben we eerst een trailer geladen met bestemming Phoneo Reghin en ons depot in Breaza. Deze was nog voor de middag vol en konden we aan de trailer beginnen met bestemming Botosani. Er waren ophaal klussen en we moesten e.a. ompakken. Om 15:00 uur was de klus klaar en ook de tweede helft van de 5.000 kerstpakketten onderweg naar Roemenië . Het is natuurlijk geweldig dat we dit kunnen doen, vooral nu er meer en meer mensen in de “knel” komen.


Hier de link naar het laden voor Breaza en Reghin


Hier de link naar foto's van het laden voor Botosani.

 

De trailer voor Breaza en Reghin komt daar maandagochtend 27 november lossen. De trailer voor Botosani is daar zaterdagmiddag al gelost. Geen problemen aan de grens dus. Een paar Italiaanse trucks werden wel teruggezonden wist een chauffeur te vertellen.

 

Cristi vertelde dat hij betrokken is geraakt bij de opzet van voedselbanken in de regio, In de plaats Roman is de “centrale” en Cristi is verantwoordelijk voor Botosani. Steeds meer supermarkten en bedrijven willen hun overschot op die manier verdelen.

 

Igor komt er binnenkort weer hulpgoederen ophalen. We konden hem ook blij maken met een donatie die het voor hem mogelijk maakt varkens te kopen in Oekraïne om te slachten. Hulptransporten worden naar Oekraine worden steeds moeilijker door strengere regels. 

 

Hier de foto’s van het lossen in Botosani.

 

Miranda en Gerard-Jan zijn bijna aan het eind van hun Roemenië reis. In het onderstaande fotoverslag kun je hun belevenissen zien.


Hier de link naar dit verslag.


Ze zijn ook bij Elena en Viorel in Deaj langs geweest. Een bezoek aan de zigeunergemeenschap, in het een kleine tien kilometer verder gelegen dorpje Haranglab, stond ook op het programma. Hoe de mensen daar leven is haast niet voor te stellen, ik schreef er al vaker over. Net als iedereen die dit met eigen ogen ziet waren ze er diep door getroffen. De slechte huisvesting, het gebrek aan voeding, medische zorg, etc.etc. het is echt heel erg. 


In de loop van het jaar heeft Viorel met onze ondersteuning al vijf eenvoudige 

huisjes kunnen bouwen. Om voor de winter nog meer te kunnen doen moest er snel actie komen. Het is gelukt dat we ook hier in kunnen voorzien(!). Viorel en een bouwteam zijn direct gestart met het waterdicht maken van de lekkende platte daken van een zestal bestaande huizenblokken, waarin in totaal ongeveer 120 mensen wonen. Er komen nu schuine daken op met golfplaten, in ieder geval is het dan droog. Daarnaast nog eens drie eenvoudige huisjes. 


Hier de link naar foto's van Elena en Viorel incl. de start van de bouw. 


Het onderstaande album is van foto’s gemaakt gedurende dit jaar.


Hier de link naar deze foto's.


Marin en Henk uit Band hebben hun kerstpakketten ontvangen vanuit ons depot in Breaza. Ze zijn al begonnen met uitdelen, nog een beetje vroeg voor de kerst maar als je ziet waar ze op tafel komen wel te begrijpen. Ze zijn er erg blij mee, verder spreken de beelden voor zich.


Hier de link naar foto's.

 

Breaza is een belangrijk knooppunt in de goederenstroom. Csaba en Imola hebben het druk met het verdelen ervan. Onderstaan de link naar foto’s die ik van hen ontving.


Hier de link naar foto's.

 

Maandag 27 november ga ik samen met Nico Groot naar de boerderij in Marghita en daarna naar Breaza. We zullen er verschillende van onze contactpersonen ontmoeten. Zaterdag 2 december zijn we weer thuis.


Woensdag is er wel e.a.  te doen via de gebruikelijke kanalen geef ik dit door. Er komt geen truck laden. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten