zondag 19 november 2023

Weekbericht 46/23

Dinsdag 14 november gingen Nico en ik met een kleine vrachtwagen naar Harderwijk. Van het bedrijf  Yarrah ( www.yarrah.com ), gespecialiseerd in biologisch honden en kattenvoer krijgen we regelmatig hondenvoer, er stonden drie pallets klaar. 

Hondenvoer brengen we naar het asiel in Reghin, de mensen van dit asiel doen goed werk. Wel is het lastig voor hen om rond te komen, op deze manier helpen we daarmee. 

Hier de link naar hun facebook pagina.

Net toen we wilde vertrekken kwam een Roemeense chauffeur naar ons toe, hij kwam laden, maar was een dag te vroeg. We hebben eerst onze rit naar Harderwijk afgemaakt en in de loop van de middag hebben we deze trailer geladen. Samen met Siem en de chauffeur ging het vlot. Drie kwart van de trailer met goederen was voor Breaza en de laatste kwart met de pakketten voor Marien Kroon uit Floresti. De tweede truck kwam ook al, na aankomst ging de chauffeur eerst even een maaltijd "uit de kist" bereiden. Samen met zijn collega hebben ze hier smakelijk van gegeten.

Hier de link naar foto's van het laden.


Woensdag 15 november konden we direct beginnen, een groepje ging laden en andere gingen pallets klaarmaken voor transport. Ook gingen we aan de slag om onze voorraad, die tijdelijk was opgeslagen aan de Spanjaarsdam, terug te brengen naar de Dulleweg. Nog wat ophaalklussen, er was dus genoeg te doen. De twee Roemeense trailers waren vol om 14:30u en 2.520 pakketten met nog heel veel andere mooie spullen gingen op weg naar Roemenië. 

Hier de link naar een paar foto's, laden Breaza

Hier de link naar het laden voor Marghita

Donderdag 16 november is er weer een trailer vol goederen binnengekomen met spullen die voor de kerst in Roemenië moeten zijn. Volgende week gaan we dus nog een keer drie trailers laden.

Zaterdagochtend 18 november is de eerste truck deels gelost in Floresti bij Marien Kroon. 

Hier de link naar hun facebook pagina 

Hier de link naar foto's.


Het tweede deel van deze lading is zaterdagmiddag gelost in Breaza. Direct daarna kwam de 2e truck kerstpakketten lossen. Het paste allemaal net in de opslag daar, het uitdelen van al deze mooie spullen zal een feest worden. 

Hier de link naar foto's.

De goederenstroom in en uit het depot in Breaza is van een behoorlijke omvang, veel werk voor Csaba en Imola, maar met resultaat(!). Csaba vertelde dat er steeds meer mensen hierdoor hulp ontvangen en dat dit een positieve uitwerking heeft. Het dorpje Band waar Henk en Marien werken gaat langzaam vooruit, de nieuwe huisjes, het kerkhof wat is opgeknapt, recent de nieuwe opslag annex wijkcentrum van Marin het helpt. De gemeente gaat er nu zelfs een asfaltweg aanleggen. In Tirgu Mures, in de wijk die ik in het vorige blog omschreef, krijgen nu ook mensen hulp die helemaal achterin deze wijk wonen. Zo maar een paar voorbeelden dat we al dit werk niet voor niets doen.

Hier de link naar foto's.

Ook op zaterdag 18 november is de derde truck met kerstpakketten gelost in Marghita. 

Hier de link naar foto's.

Het is dus allemaal goed gegaan, geen problemen aan de grens en niet te zwaar geladen. 

Henk Muller uit Band wil zich graag 100% inzetten, zijn gezondheid laat dit helaas niet toe, Henk heeft zich daarom laten opnemen in een kliniek. Hij stuurt wel foto’s door (meestal gemaakt door Marin), met een kleine toelichting. In de kliniek heeft hij  zijn gitaar met mondharmonica gepakt en is liedjes gaan zingen, dit tot groot plezier van de patienten, doctoren en verplegers.

Hier de link naar foto's.

Elena en Viorel uit Deaj stuurde ook weer hun wekelijkse verslag. Met het dalen van de temperatuur stijgt het belang van hun werk. 

Hier de link naar foto's met een verslag.

Miranda en Gerard-Jan Schuur maken een rondreis in Roemenie langs mensen en organisaties die ondersteuning van ons krijgen. Tevens gaan ze op familiebezoek, Miranda stuurde een fotoverslag met toelichting van hun ervaringen tot nu toe.

Hier de link naar foto's.

Aanstaande woensdag 22 november staat het laden van drie trailers in de planning, er is het nodige op te ruimen en ook nog wat op te halen, genoeg te doen dus. 

Voor ons in Nederland is dan de kerstpakketten actie afgerond, onze contactpersonen uit Roemenië kunnen dan aan de slag met het uitdelen. Uit ervaring weet ik dat dit enerzijds heel mooi werk is maar ook veel. Je komt dan op plekken en bij mensen thuis waarvan je denkt hoe is het mogelijk om zo te leven. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten