zaterdag 11 november 2023

Weekbericht 45/23

Maandag 6 november is de truck die we woensdag 1 november geladen hebben gelost in Botosani. Igor en zijn broer hebben een deel geladen in busjes en dit naar mensen in nood aan de frontlinie in Oekraïne gebracht. Een mooie actie, jammer dat dit nodig is en dat er voorlopig nog geen einde aan deze krankzinnige oorlog lijkt te komen.


Hier de link naar foto's.


Dezelfde maandag is in Broek op Langedijk hard gewerkt om alles klaar te maken voor de pakketten actie. Dit is goed gelukt, in de loop van de middag stond alles klaar.


Dinsdag 7 november konden we nog een partijtje hulpgoederen ophalen in het midden van het land. Siem en Nico hebben dit op zich genomen. In de namiddag is Miranda vast begonnen met pakketten maken, de jeugdclub en de vrouwenclub van de Hervormde Kerk kwamen in actie. Alvast 520 klaar!


Woensdag 8 november is er een truck geladen met bestemming Breaza, deze keer op de locatie aan de Spanjaarsdam waar we tijdelijk goederen hebben opgeslagen i.v.m. de pakketten actie. In de loods aan de Dulleweg werden ondertussen nog even de puntjes op de I gezet, om klaar te zijn voor het inpakken.


Donderdag 9 en vrijdag 10 november moest het dan gebeuren. Ervaring met het maken van pakketten hebben we inmiddels wel, toch is er elke keer een zekere spanning of het weer gaat lukken. Dit keer was dat niet anders, een foutje is snel gemaakt en er zijn veel mensen nodig. Nu het inpakken klaar is en er maar liefst 5.000 prachtige pakketten voor verzending  klaar staan, kunnen we gelukkig constateren dat het heel goed is gegaan.


 

Genoeg mensen om te helpen, ongeveer 70 per dag en genoeg spullen om een mooi pakket te maken. De catering was goed geregeld, onze overburen van Hekos kwamen nog even lekkere hapjes brengen! Een mooie geste die heel erg in de smaak viel!. Het ging allemaal vlot en in een prettige sfeer.


Iedereen bedankt die hieraan heeft meegeholpen!


Hier de link naar foto's van het inpakken. 


 

Dat onze hulp in Roemenië voor onze doelgroep, de allerarmsten, hard nodig is, kan ik niet genoeg benadrukken. Bij een teruglopende economie vangen mensen die al arm zijn de eerste klap op. Nu is dit niet anders, er bereiken ons steeds meer verzoeken om hulp. De belangrijkste oorzaak van deze teruggang is het waanidee van Poetin om een oorlog met Oekraïne te beginnen. Om over al het andere leed wat dit teweeg heeft gebracht maar te zwijgen. 

Via het depot in Breaza helpen we ook Joszi van de gaarkeuken voor kinderen uit Tirgu Mures. Deze wijk is op en rond een vuilnisbelt waar ze plastic sorteren voor de verkoop. Hoe de mensen daar wonen is mensonterend. Als je er nooit geweest ben is het moeilijk voor te stellen hoe het er daar aan toe gaat.

 

Hier de link naar foto’s van Joszi

 

Henk en Marin uit Band gaan door met hun werk, ook daar is geen dag hetzelfde en is hulp er meer dan nodig.


Hier de link naar foto's met een toelichting.

 

Ons verdeelpunt in Breaza van Csaba en Imola is een belangrijke schakel in de distributie in deze regio. De truck die we woensdag 8 november hebben geladen is daar vrijdagavond 10 november gelost. Er gaan de komende tijd weer veel goederen naar dit depot.


Hier de link naar een paar foto's van de activiteiten daar.

 

Toth Attila uit Peris doet heel veel voor de mensen om hem heen, het is werkelijk ongelofelijk. Onderstaand weer een bericht over werk.


Hier de link naar foto's.

 

De bouw van het nieuwe huisje voor Kata uit het dorpje Bichiș vlakbij Luduș is begonnen, als het goed loopt is het 1 december klaar.


Hier de link naar foto's.

 

Van Viorel en Elana uit Deaj ontving ik ook weer hun wekelijkse verslag. Ook deze keer weer over de maaltijd verstrekking aan de daklozen in Tirgu Mures, een stad met 130.000 inwoners. Heel bijzonder dat deze mensen het op hun hart krijgen om ook daar te gaan helpen, ze wonen in een klein dorp 30 kilometer daarvandaan. 


Hier de link naar foto's.

 

Aanstaande woensdag gaan we maar liefst drie trailers laden. We laden ze vol met de mooie pakketten en een deel van onze bestaande voorraad. Er is genoeg te doen dus.

 


 Geen opmerkingen:

Een reactie posten