zondag 17 december 2023

Weekbericht 50/23


Woensdag 13 december konden we twee trucks laden met heel erg bruikbare goederen t.b.v. onze projecten in Roemenië. Het was even flink aanpoten, er waren ook weer ophaalklussen, genoeg te doen dus.


Hier de link naar foto's van het laden van de eerste.


Hier de link naar het laden van de tweede.


De boog kan niet altijd gespannen zijn, we hebben daarom met de “harde kern” van onze vrijwilligers genoten van een heerlijke maaltijd. Dit in het klassieke Chinese restaurant China Garden te Broek op Langedijk waar kwaliteit voorop staat.


 






De verspreiding van de kerstpakketten in Roemenië gaat nog even door, samen met de overweldigende hoeveelheid andere goederen die we met de laatste transporten brachten.

 

Henk en Marin in Band zijn druk met allerlei dingen. Henk Muller reist weer heel wat af en heeft allerlei bijzondere ontmoetingen. Het zijn korte impressies maar leuk om te zien. Weer een opruimdag georganiseerd, heel nuttig, jammer van het slechte weer.


Hier de link naar foto's met een toelichting.

 

Het knooppunt in Breaza is het nog steeds druk met komen en gaan van mensen die de door ons gebrachte spullen komen ophalen. De mensen binnen het netwerk zijn extra gemotiveerd door de armoede om hen heen. Een man met één been gaat blij het erf af met de scootmobiel van Magnushof uit Schagen, zie de foto's.


Hier de link naar foto's.  

 

Csaba zijn Mercedes bus is al aardig op leeftijd, dit type is ijzersterk en heel betrouwbaar, maar heeft geen goede reputatie voor wat betreft roest. Om door de APK keuring te komen moest hier wat aan gedaan worden. Een vriend van Csaba heeft dit grondig aangepakt, hij heeft alle verroeste delen verwijderd en er nieuwe delen ingelast. Daarna nog “even” een nieuwe laag verf. De bus kwam probleemloos door de keuring.


Hier de link naar foto's.

 

Toth Attila stuurde foto’s van het uitdelen van de pakketten. Het zijn drukke weken voor hem, de kerk, een het weeshuis, de naschoolse opvang, de second hand shop, de boerderij met wolvarkens, de zorg voor arme mensen. Dit is nog niet eens een volledige opsomming van zijn verantwoordelijkheden.

 

Hier de link naar een paar foto's.


Elena en Viorel hebben weer veel werk verzet, voor de mensen in hun omgeving en vele anderen zijn ze een heel belangrijk. Haranglab staat na mijn laatste bezoek nog steeds op mijn netvlies, goed om te zien dat ze hulp krijgen. 


Hier de link naar foto's.


De stroomkosten van Viorel zijn hoog, om dit structureel omlaag te krijgen heeft een sponsor het mogelijk gemaakt te investeren in zonnepanelen. 


Hier de link naar een paar foto's.


Vanuit Getz het dorp vlakbij de boerderij in Marghita is veel vooruit gegaan vergeleken dat we hier inmiddels vele jaren geleden voor het eerst kwamen. Het is een mooi voorbeeld van hoe het ook kan.


Hier de link naar foto's.

 

Woensdag gaan we geen auto laden, maar er is serieus veel overstapel werk en er zijn een paar ophaalklussen.

 

De traditionele nieuwjaarsreceptie voor vrijwilligers, sympathisanten en belangstellenden houden we op vrijdag 12 januari 2024 in de brandweerkazerne van Heerhugowaard. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten