zondag 24 december 2023

Weekbericht 51/23

Woensdag 20 december is er geen truck geladen. In onze opslag is opgeruimd en er moesten goederen worden opgehaald. Het is toch nog een drukke dag geworden. De vrijwilligers gingen naar huis met een mooi kerstpakket, beschikbaar gesteld door Van den Heerik b.v.. Een blijk van waardering die erg op prijs werd gesteld.

Jan Pilkes van Stichting Caritas Ukraïne-Holland, kreeg onverwacht nog een truck te laden voor zijn projecten in Oekraïne. We konden een deel van de voorraad meegeven. Er vertrok dinsdag 19 december een mooie lading hulpgoederen uit De Rijp.

Transport naar en vanuit Oekraïne is bijzonder lastig geworden. Trucks met hulpgoederen of met levensmiddelen en tankauto's, etc., hebben daar iets minder last van, maar de rijen aan de grenzen zijn erg lang. Cristi stuurde een filmpje van de enorme wachtrijen met trucks die vanuit Roemenië Oekraïne in gaan. 


Hier de link naar dit filmpje.


Hoe dit allemaal verder gaat in Oekraine is niet te voorspellen. Ontzettend veel mensen verkeren er in problemen en hebben het zwaar. Mensenlevens tellen niet bij een aantal machthebbers zo lijkt het.

De trucks die vanuit Hongarije Roemenië in gaan, worden al langere tijd strenger gecontroleerd dan voorheen. Niet alleen door de douane maar ook door de dienst die moet zorgen voor voedselveiligheid en het milieu. Cristi stuurde er een paar krantenartikelen over. 

 

Hier de link naar dit nieuws.

 

De laatste twee trucks die wij verzonden, liepen hierdoor ook vertraging op. Er waren een aantal nieuwe regels geactiveerd. De papieren moesten worden aangepast en in het Roemeens vertaald. Dankzij Attila, Andrea en andere teamleden van de boerderij konden we dit samen met wat andere "problemen" oplossen. 

 

Reghina uit Ticau heeft ook weer een nieuwe voorraad gekregen, ze was er heel blij mee. Direct aan het uitdelen gegaan. Het huisje dat is gebouwd voor een serieus probleem geval is in gebruik genomen. Het filmpje laat goed zien hoe blij dit gezin hiermee is.


Hier de link naar de foto's.

 

Cristi uit Botosani kan weer verder met uitdelen. Wel jammer dat Igor uit Oekraïne niet kan komen ophalen. De kerstpakketten zijn goed terechtgekomen in Botosani.


Hier de link naar foto's.

 

Phoneo uit Reghin is ook klaar met uitdelen van de pakketten, ook daar waren de mensen er heel blij mee. De schoenendozen die wij voor een groep uit Friesland naar Reghin hebben gebracht zijn er ook goed  terechtgekomen.


Hier de link naar foto's en een leuke video met een kerstwens.

 


Henk en Marin uit Band zijn heel erg druk de laatste tijd. De hoofdzaken probeer       ik samen te vatten.

 

Er is brand uitgebroken in een huisje van een 80 jarige vrouw. Gelukkig heeft ze het overleefd. Henk en Marin hebben meteen actie ondernomen, via facebook heeft Henk een oproep gedaan om geld te storten voor de herbouw. Dat is in een heel korte tijd gelukt. Het opruimen en herbouwen is direct gestart en nog dit jaar is het klaar.

 

Hier de link naar foto’s met een toelichting.

 

Voor kinderen is er een kindermiddag georganiseerd. Er is een "kerstmaaltijd" gemaakt en er zijn veel hulpgoederen rondgebracht. Mooi om te zien dat onze hulp ook hier terechtkomt.

 

Hier de link naar deze foto’s met een toelichting.

 

Pieter Nagel stuurde een nieuwsbrief. Hun kinderen nemen het werk steeds meer over. Mooi dat dit doorgaat, de noodzaak is er overduidelijk.


Hier de link naar deze nieuwsbrief.

 

Viorel en Elena uit Deja hebben ook niet stilgezeten. Het is een indrukwekkend weekverslag. De beelden spreken voor zich, ik heb er niet veel aan toe te voegen.


Hier de link naar foto's.

 

Imola en Csaba in Breaza zijn druk geweest. Het laatste transport bracht ook  aardappelen, wortelen, uien en andere groenten, net als 1.000 kilo meel. Dit is  geladen in Marghita op de boerderij daar. Vanwege het gevaar voor bevriezing wilde Csaba dit zo snel mogelijk verdelen. Dit is allemaal gelukt, de foto’s volgen nog. Nu is het even druk met de voorbereidingen voor de kerstviering. De onderstaande foto's zijn van eerdere leveringen, o.a. bedden uit het hospice Alkmaar. Nog even vragen waar dit is. 


Hier de link naar foto's.


Onderstaand de link naar hun blog met een aantal verslagen.


fazakasimola-csaba.blogspot.com/

 

Woensdag zijn er nog een paar klusjes, niet iedereen hoeft te komen. Laden doen we weer in het nieuwe jaar.

 

De nieuwjaarsreceptie houden we op 12 januari in de brandweerkazerne van Heerhugowaard. De zaal is open vanaf 16:00 uur.

 

Hier de link naar de uitnodiging van Rob met meer details.



Wij wensen u prettige en gezegende kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar..

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten