zondag 28 juli 2024

Weekbericht 30/24

Er was voor mij weinig tijd om te bekomen van onze reis naar Roemenië. Maandag begonnen direct de whatsapp berichten en telefoontjes binnen te stromen. Gelukkig kun je veel regelen van achter een bureau. Daarbij is het niet onbelangrijk dat we vrijwilligers hebben waarop je een beroep kunt doen als er iets extra's gedaan moet worden.


Maandag moest er een volle trailer gelost worden die spullen kwam brengen in Broek op Langedijk. Dinsdag kwam onverwacht een flinke ophaalklus uit Wormerveer. Donderdag ook maar dan uit het midden van het land. Het is allemaal goed verlopen, onze voorraad is weer aangevuld met mooie spullen. Voornamelijk eetbare, hier is de meest behoefte aan.


Woensdag kwam uit Duitsland de familie Kempf laden, samen met Jorg Bredderman doen deze mensen al jaren veel voor mensen in Oekraïne. Nu, in deze ellendige oorlogstijd daar, doen ze er nog een schepje bovenop. Het was de bedoeling om zo’n 10 pallets met levensmiddelen aan hen beschikbaar te stellen. Doordat we op het laatste moment zoveel binnenkregen is het een volle trailer geworden. Natuurlijk werd veel gesproken over hoe en waarom hiervoor. Iedereen die erbij betrokken was heeft er volgens mij een positief gevoel aan over gehouden. Bij de verspreiding is als zo vaak een pastor van een kerk betrokken en een deel gaat naar de soldaten aan de frontlinie. Ze stellen hun leven in de waagschaal en de voedselvoorziening is zelfs voor deze mensen helaas onvoldoende.


Hier de link naar foto's.

 

Als de truck leeg is gaat hij naar Attila van de boerderij in Marghita en krijgt daar een volle vracht aardappelen, groenten en dit keer ook een paar toen meel mee. Dit gaat weer naar de pastor in Oekraïne. Het is natuurlijk geweldig dat we kunnen helpen om dit mogelijk te maken.

 

Woensdag waren er ook nog wat ophaalklusjes een goed bestede dag dus. Wim Bos uit Weesp nam nog contact met op en had een vraag. Wim heeft een vriend in Roemenië die hij al lang kent en die goed werkt doet zoals gebleken uit zijn ervaringen. De vraag was of hij Daniel mijn telefoonnummer mocht geven voor het geval wij iets konden geven voor zijn projecten.

 

De uitkomst was dat deze man samen met zijn vrouw in een Mercedes bus afgelopen vrijdag vanuit Lunteren kwam aanrijden. In een uitgebreide voorstelronde bleek dat hij lang in Nederland gewerkt heeft en ook goed Nederlands spreekt. Hij kent er veel mensen die hem helpen met zijn evangelisatiewerk en hulp aan arme mensen. Een prima vent met een groot hart en goede referenties. We hebben samen zijn bus vol geladen waarna hij vertrok naar een tijdelijk adres in Lunteren, Jan Hardeman van het gelijknamige bouwbedrijf. Samen met nog iemand die ook een klein vrachtwagentje heeft vertrokken ze die avond naar Corpinis, een dorpje in de buurt van Sebes. 


Hier de link naar foto's. 


Marin en Eniko uit Band hebben weer flink wat werk verzet, Eniko was gelukkig weer aan het eten koken. 


Hier de link naar foto's.

 

Henk Muller is weer aan het uitdelen geweest, en is nu in Parijs. Samen met zijn dochter en een groep anderen gaan ze daar evangeliseren tijdens de Olympische Spelen  daar.


Hier de link naar foto's.

 

Regina uit Ticau heeft een zomerkamp gehouden en stuurde daar foto's van.


Hier de link naar foto's.

 

Csaba uit Breaza heeft weer meel kunnen ophalen voor de verschillende broodbak projecten. Attila was ook bij de meelfabriek van Europan in Sărmășag heeft een paar ton opgehaald die via Bredderman naar Oekraïne gaan. Van de tarwe van de oogst 2024 van de boerderij zal ook weer een deel worden gemalen bij Europan voor meel t.b.v. de broodbak projecten. In Breaza kwamen ze ook weer goederen ophalen, het gaat maar door.


Hier de link naar foto's.


Viorel en Elena hebben ook weer eten gemaakt en uitgedeeld. Ze zitten niet stil maar maken het verschil.


Hier de link naar foto's.














Dan nieuws over onze jaarlijkse BBQ, helaas kan dit op 3 augustus niet doorgaan. Van de mensen die wekelijks komen helpen is een te groot percentage op vakantie of hebben andere beslommeringen. We gaan het verplaatsen naar 28 september, vanwege de herfst die dan al zijn intrede doet zal het een indoor evenement worden. Hoogstwaarschijnlijk op onze locatie aan de Dulleweg in Broek op Langedijk, we houden u op de hoogte.


Aanstaande woensdag 31 juli gaan we een trailer laden die de bestemming Marghita krijgt.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten