zondag 4 augustus 2024

Weekbericht 31/24

Woensdag is er weer een trailer met waardevolle goederen verzonden naar Roemenië, dit keer ten behoeve van de projecten die we vanuit Marghita ondersteunen. Het laden kon beginnen na de lunch en ging uitermate vlot. De ochtend konden we goed benutten met het ompakken en stapelen van onze voorraad en het ophalen van goederen. Ondanks de vakantietijd waren er toch zeker 10 vrijwilligers in actie.


Hier de link naar foto's.

 





Donderdag kwam er een trailer lossen met heel goed bruikbare spullen en konden we ook nog een mooie lading ophalen in Amsterdam. Onze voorraad is goed op peil met nuttige en vooral eetbare goederen. Goed dat we op deze manier de welvaart vanuit Nederland een beetje overhevelen naar heel arme mensen in andere landen.

 

Henk Muller stuurde foto’s van zijn avonturen met de evangelisatiecampagne rond de Eiffeltoren.


Hier de link naar foto's.

 

Marin en Eniko deden hun job ook deze week weer. Mooi dat we hiermee kunnen helpen.

 

Hier de link naar foto's.


Joszi uit Tirgu Mures was vorige week te laat met het inzetten van zijn fotoverslag om nog te kunnen plaatsen op dit blog. Deze keer een dubbele aflevering. Ook daar waren er zomerkampen, heel goed voor deze kinderen. 


Hier de link naar foto's van week 30


Hier de link naar foto's van week 31.

 








De truck die we geladen hebben voor Oekraïne ten behoeve van het project van Jorg Bredderman is volgens mij daar aangekomen. Het is de bedoeling dat hij op maandag 5 augustus op de boerderij in Marghita aardappelen komt laden en deze ook weer naar Oekraïne brengt.

 

Reghina uit Ticau is druk met kinderkampen. Er zijn op veel plekken in Roemenië dit soort activiteiten leuk en belangrijk voor deze kinderen.


Hier de link naar foto's.

 

Ook Toth Attila uit Peris heeft veel kinderen blij gemaakt met activiteiten tijdens zomerkampen. Er is brand geweest bij de kassen ten behoeve van groententeelt, gelukkig is dankzij de brandweer de schade beperkt gebleven.


Hier de link naar foto's.





 

In het depot van Csaba en Imola in Breaza is het steeds een komen en gaan van mensen die hulpgoederen komen ophalen. Het meel van de boerderij gaat naar een aantal lokale bakkerijen die er brood van bakken. Dit komt dan bij de mensen terecht waar we met z'n allen naar omkijken. Het is klein begonnen, met onze Kees als bakker. Het groeit op een andere manier als we eerst voor ogen hadden maar gaat de goede kant op.


Hier de link naar foto's van het broodprogramma.


In Getz gebruiken ze de bakcontainer heel regelmatig.


Hier de link naar foto's van de bakkerij container.

 

Aanstaande woensdag gaan we weer een truck laden, deze gaat naar Breaza. Rob en ikzelf hebben dinsdag een ophaal klus. 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten