zondag 11 augustus 2024

Weekbericht 32/24

De trailer die we op woensdag 31 juli in Broek op Langedijk hadden geladen is op dinsdag 6 augustus in Marghita gelost. Soms duurt het transport met een trein wat langer maar deze keer ging het dus vlot. De goederen zullen snel hun weg vinden naar de mensen waar we naar omkijken.


Hier de link naar een paar foto's. 


Rob en ik waren die dag op pad om onze voorraad weer aan te vullen, dit is goed gelukt.


Woensdag 7 augustus hebben we een trailer geladen die naar Breaza gaat, het lossen zal waarschijnlijk gebeuren op maandag 12 augustus. Omdat de voorraad goed op pijl was ging het laden ook vlot en ging er weer een trailer met mooie waardevolle spullen naar Roemenië.


Hier de link naar foto's.

 



Donderdag konden we nog een mooie partij ophalen zodat onze voorraad nog steeds goed op peil is met de juiste spullen.

 

Net als hier hebben veel mensen in Roemenië op dit moment vakantie. Het aantal berichten en foto’s die ik heb ontvangen is daardoor ook minder dan normaal.

 

Reghina uit Ticau heeft weer goederen ontvangen van het laatste transport, aangevuld met aardappelen en groenten van de boerderij. Ze is direct gaan verdelen, arme mensen genoeg daar.


Hier de link naar foto's.

 

Marin en Eniko uit Band hebben weer gekookt voor kinderen en ouderen. Een arm gezin met een zieke vader hadden in hun gammele huisje ook nog te kampen met wateroverlast uit een bron. Dankzij onze sponsors konden we hulp bieden bij het opknappen van dit huisje.


Hier de link naar foto's.

 



Van Gerrit van der Starre ontving ik een bericht afkomstig van de NOS. Het geeft een beeld van het leven van Roma’s in Europa. Er zou wat vaker aandacht voor moeten zijn.


Hier de link naar dit artikel.

 

Joszi uit Tirgu Mures stuurde een rapport over de activiteiten voor de kinderen uit een sloppenwijk van Tirgu Mures. Gewoon goed werk en mooi dat we dit project kunnen ondersteunen. Van het werk in wat in de afgelopen week is gedaan ontvingen we weer foto's en een kleine toelichting. 


Hier de link naar dit artikel.


Hier de link naar foto's.



Viorel en Elena uit Deaj stuurde ook weer een berichtje over wat ze gedaan hebben voor de mensen in hun omgeving en dan vooral ook uit Haranglab. Heel belangrijk om deze mensen daar te helpen goed dat Viorel en Elena dit doen, ik heb er veel respect voor. 


Hier de link naar foto's.

 









Aanstaande woensdag komt Jorg Bredderman laden voor het volgende transport naar Oekraïne. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten