zondag 18 augustus 2024

Weekbericht 33/24

Vakantietijd of niet, de inkomende en uitgaande goederenstroom in onze opslag in Broek op Langedijk gaat gewoon door. We zijn daar blij mee dat we dit dankzij sponsors, vrijwilligers en sympathisanten kunnen doen. Dat de welvaart en het welzijn van mensen slecht verdeeld is over de bewoners van onze planeet is geen nieuwtje. Dat we een klein beetje kunnen helpen met het overhevelen van onze welvaart naar mensen die het minder goed getroffen hebben, is alleen maar mooi.

Afgelopen woensdag kwam Jorg Bredderman bij ons laden. Al jarenlang brengt hij hulpgoederen naar Oekraïne en Moldavië. Het is de bedoeling om deze vracht naar een kamp met vluchtelingen uit Oekraïne in Moldavië te brengen. In Moldavië is de controle aan de grens strenger dan Oekraïne, hij was nog een beetje aan het dubben wat hij zou doen. Dat deze hele mooie bruikbare lading op de goede plek terechtkomt is wel zeker.

 Hier de link naar een paar foto's.




Eerder schreef ik over het laden van aardappelen en groenten van de boerderij in Marghita. Jorg deelde een aantal foto's van het uitdelen ervan in Oekraine. De beelden spreken voor zich. De mensen snakken naar de einde van het zinloze oorlogsgeweld en een beetje een normaal leven. 

Hier de link naar deze foto's.

De trailer die we op woensdag 8 augustus in Broek op Langedijk hadden geladen is op vrijdag 16 augustus gelost in Breaza. Csaba en Imola zijn 10 dagen op vakantie, het vaste los team heeft het allemaal goed geregeld. Geen foto’s deze keer.

Reghina van Ticau heeft spullen van de boerderij en heeft ook eten kunnen kopen dankzij St. Emeth. Er zijn bijbellessen gegeven en er is royal uitgedeeld, de mensen in haar omgeving zullen blij met haar zijn.

Hier de link naar foto's. 

Henk Muller is weer thuis in Roemenië en volop bezig met allerlei activiteiten. Csaba uit Breaza heeft tijdens zijn afwezigheid een partij etenswaren gebracht die zijn uitgedeeld. 

Hier de link naar foto's.

Toth Attila uit Peris deelde foto’s van een zomerkamp en van een doopdienst, mooi om te zien.

 Hier de link naar foto's.


Viorel en Elena blijven ook goed werk doen, kinderen eten geven is toch wel het minste wat er moet gebeuren. Vooral kinderen in de groei eten veel, als ikzelf net zoveel zou eten als onze kleinzoon van 15 jr. zou ik in no time meer dan 100 kg wegen. 

 Hier de link naar een paar foto's.






Marin en Eniko hebben ook weer hard gewerkt, het huisje met wateroverlast vanuit een bron is bijna klaar. Een hele verbetering voor deze mensen. Eten maken is ook weer goed gelukt, volgens mij.

Hier de link naar foto's.


Hoe dat de maaltijdvoorziening in Tirgu Mures gaat bij Joszi blijft bijzonder, maar het werkt. Met hulp van de overheid zou het allemaal nog veel beter kunnen, maar toch geeft het een sprankje hoop op een betere toekomst.

 Hier de link naar foto's.

Aanstaande woensdag gaan we een trailer laden voor Breaza. Jan Pilkes van Caritas uit De Rijp komt een deel van onze voorraad ophalen voor zijn volgende transport naar Oekraïne.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten