zondag 1 september 2024

Weekbericht 35/24

Huibert en ik zijn terug van de goed georganiseerde en leuke wandelvakantie in Beieren. We hebben mooi weer gehad, een aantal etappes waren door de afstand en de hoogteverschillen ronduit uitdagend. Ondanks dat haalden we elke dag zonder problemen de finish.

 

Nu weer de vele foto’s die de afgelopen week binnenkwamen in albums aan het plaatsen. Het contrast is groot tussen de welvaart hier en de werkelijkheid die de foto’s uit Roemenië weergeven.

 

Woensdag hebben onze vrijwilligers aardig wat ophaal klussen gedaan. De voorraad is goed op pijl met mooie bruikbare spullen.

 

Reghina uit Ticau is bij het wegbrengen in aanraking gekomen met een auto die voor haar reed en onverwacht stopte. Zelf is ze daarbij lichtgewond geraakt en de Opel Combo uit Limmen heeft een flinke schade opgelopen. Ze zoekt een oplossing, het uitdelen zal wel even stilliggen.


Hier de link naar foto's.

 

Joszi uit Tirgu Mures stuurde de vorige keer zijn foto’s te laat in voor de vorige editie. Het kwam doordat hij het druk had met de organisatie van zomerkampen in Praid, bekend van de zoutmijn. Altijd weer mooi om te zien dat kinderen eten krijgen etc.


Hier de link naar foto's.

 

Henk Muller heeft tot twee keer toe een bus vol opgehaald in Breaza. Hij was er heel blij mee en het is op veel plekken bij arme mensen terechtgekomen. Henk had ook weer een ontmoeting met beren, het liep goed af.


Hier de link naar foto's.

 

De trailer die we op 21 augustus hadden geladen in Broek op Langedijk is afgelopen vrijdag gelost in Breaza. Onze motoren staan dus ook klaar om vanaf 10 september mee op pad te gaan. Imola stuurde een fotoalbum van het uitdelen van de vracht daarvoor.


Hier de link naar foto's.

 

Marin en Eniko uit Band hebben ook weer goed werk gedaan. Het eten verstrekken is en blijft belangrijk, je ziet dat de kinderen en ook ouderen er blij van worden. Een lege maag omdat er thuis niets te eten is heel vervelend. Voor het gezin waar ik de vorige keer over schreef is het huisje bijna klaar.


Hier de link naar foto's.

 










Viorel  en Elena uit Deaj hebben weer eten gemaakt, brood gebakken en voedsel kunnen uitdelen. Het leven is hard voor deze mensen en kinderen groeien op onder omstandigheden die anno 2024 niet meer voor zouden moeten voorkomen. Jammer dat politici hier geen oog voor hebben, structurele verbeteringen komen zonder steun van de overheid heel moeilijk tot stand.

 

 Hier de link naar foto's.

 








Aanstaande woensdag gaan we laden voor Marghita. Begin volgende week nog even bezien wat er meer weg kan en waarheen.

 

Voor deelname aan onze indoor BBQ, c.q. het gezellig samenzijn in de loods te Broek op Langedijk op zaterdag 28 september is veel belangstelling. Aanmelden kan nog tot en met 8 september aanstaande.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten