zondag 29 september 2024

Weekbericht 39/24

Dinsdagavond ben ik thuisgekomen van de prachtige motorreis die we hebben gemaakt. Veel tijd om tot rust te komen was er niet, woensdag konden we een trailer laden die de bestemming Breaza heeft gekregen. Er waren nogal wat ophaal klussen en dingen die in de “pijplijn” zitten, veel geregel dus. Helaas kwam de truck pas om 15 uur zodat het een lange dag is geworden.

 

Hier de link naar een paar foto's.


De voorbereidingen voor de BBQ van afgelopen zaterdagavond gingen de volgende dagen ook direct van start. Gelukkig hebben een aantal mensen hier enthousiast hun schouders onder gezet en is het gelukt om de opslag op te toveren in, ik zou haast zeggen een feestzaal.

 

Henk Muller is net als altijd druk in de weer met het helpen van mensen. Hij is ook naar Galati gegaan om mensen die daar getroffen zijn door overstromingen te helpen. Er zijn 4 doden gevallen en heel veel mensen zijn alles kwijtgeraakt.


Hier de link naar foto's.


Hier de link naar een rapportage van de NOS

 

Reghina uit Ticau heeft een donatie ontvangen om voedsel te kopen voor armere mensen. Dit heeft ze snel opgepakt en is direct aan de slag gegaan.


Hier de link naar foto's.

 


Csaba en Imola uit Breaza hebben weer ruimte gemaakt in het depot, onze motoren zijn weer op transport gezet. Binnenkort gaan er ook weer aardappelen en groenten van de boerderij naar toe. Een deel zal worden ingemaakt voor de winter, jammer dat niet meer mensen dit doen.


Hier de link naar een paar foto's.


 

Marin en Eniko uit Band doen hun werk voorbeeldig, het is goed dat de kinderen daar twee keer per week een maaltijd krijgen. Meer en meer huisjes worden er opgeknapt, stapje voor stapje gaat het iets beter daar.


Marin en Eniko Band

 

Viorel en Elena, hebben de naschoolse opvang weer gestart en hebben de daklozen in Tirgu Mures van eten voorzien. Viorel wil ook graag weer huisjes bouwen voor een paar schrijnende gevallen. In dit soort wijken is nog veel te doen, zacht uitgedrukt.


Hier de link naar foto's.


Joszi uit Tirgu Mures, stuurde ook weer een mooie reeks foto's, mooi dat er zulke mensen zijn die dit werk willen doen.


Hier de link naar foto's.

 

De week hebben we goed afgesloten met een leuke, gezellige en goedbezochte BBQ in de loods. Vooraf maakten we ons nog wel wat zorgen, zou het allemaal goed komen, gelukkig onnodig.

 

 Hier de link naar foto's.

Dinsdag is de eerste ophaalklus en woensdag zijn er meerdere net als dat we dan een auto gaan laden. Deze krijgt de bestemming Marghita. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten