zondag 1 december 2019

Weekbericht 44


-->
In de afgelopen week is er weer veel werk verzet. Op maandag konden we 15 mooie bedden ophalen in Weesp. Er is veel vraag naar ziekenhuisbedden, samen met de 23 bedden die we aanstaande donderdag kunnen ophalen bij de Zeester ik Den Helder is het weer een mooie partij. Op 17 december kunnen we 149 matrassen ophalen bij Magnushof in Schagen. We hebben dan een complete truck lading vol met bedden en matrassen die we direct kunnen laten afleveren bij een ziekenhuis in Tirgu Mures, ze zullen er daar heel blij mee zijn.

Op woensdag hebben we een combi geladen met vooral kerstpakketten die Haye en Charles naar Ticau, Floresti en Minis gaan brengen. Ze vertrekken in de nacht van zondag op maandag.
Op vijf locaties konden we kleinere hoeveelheden goederen ophalen en in Haarlem een trailer bouwmateriaal. Al met al een drukke dag.

Er zijn ook weer een flink aantal pallets gebracht. Het lukt dus nog steeds niet om eens een tijdje in een lege opslag te lopen.

Hier kan een gezin met vijf kinderen echt
niet wonen.
Siem en Nico waren donderdagavond al weer terug van hun rit naar Marghita en Salard. Hier de link naar een paar foto's.

Van Inci en Domien uit Salard kwam de vraag of we een gezin met vijf kinderen en de oma van dit stel, konden helpen met het herstel van hun door brand getroffen behuizing. Het ziet er slecht uit en onbewoonbaar uit, ik hoop dat herstel mogelijk is en het weer enigszins bewoonbaar is daarna. Domien weet iemand die het zou kunnen opknappen, begin volgende week krijgen we via hem een plannetje en een prijsopgave. We willen graag helpen, jammer dat de bodem van onze kas in zicht komt, maar we houden hoop op een goede afloop. 
Hier de link naar meer foto's.  De foto's zijn gemaakt door Nico en Siem na het afleveren van de pakketten in Salard.



Hoe goed het kan uitpakken om iemand weer een normaal huisje te laten wonen, zien we met de actie voor de heer Piu uit Filuppi Si Mic. Vrijwel 100% blind, wonende in een onmogelijk en zwaar vervuild kot, nu gelukkig in zijn opgeknapte huisje. Dankzij een staaroperatie kan hij ook weer met 1 oog zien. Volgens Csaba praat hij ook minder "nonsens" en ging hij bijvoorbeeld  naar de markt in Reghin. Vooral dankzij de geweldige inzet van Csaba en Imola, is deze actie goed gelukt. Hier nog een keer de link naar foto's van deze renovatie.

Eindelijk heeft de kabel t.v. maatschappij deze week zijn huisje aangesloten en kan hij nu ook t.v. kijken bij zijn warme kacheltje. 

Zijn televisie is wel een beetje klein, we kregen daarom een mooie televisie voor hem van de met ons bevriende mensen van de  kringloopwinkel  X op X uit Limmen. Dit is een prachtige kringloopwinkel met veel aanbod, zeker de moeite waard om eens heen te gaan. Er werken alleen vrijwilligers en de netto opbrengst gaat naar goede doelen. 

Op donderdag konden we nog een keer naar Weesp nu om wat leuke spullen op te halen bij stichting HRIF van de familie Veenstra.

Volgende week woensdag gaan we weer een Roemeense truck laden die eerst naar Marghita gaat en daarna naar Botosani, dit met vooral oatmeal. Cristi krijgt weer hulp bij het uitdelen van de kerstpakketten van een team uit Oostenrijk. die zelf ook allerlei kerst cadeautjes meenemen. Het oatmeal past hier ook goed bij, er is in de dorpen rond Botsani heel veel armoede en we zijn blij dat we samen met Cristi dit kunnen doen.

Onze vlieg/bus reis naar Roemenië is vrijwel volgeboekt, we hebben de vraag om meer plaatsen uitstaan bij de reisorganisatie. Later meer, zie de voorgaande twee weekberichten voor meer info. Het gaat een mooie reis worden in september 2020.

Let op de volgende uitgave van het Langedijker weekblad met een artikel over de kerstpakketten actie.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten