zondag 15 december 2019

Weekbericht 46




Een foto gemaakt door Pieter tijdens het
uitdelen van de pakketten.
Regelmatig krijg ik de vraag te beantwoorden of het nog wel nodig is om hulp te bieden aan mensen Roemenië. Dan vertel ik meestal over de dingen die in mijn ogen goed of verkeerd gaan en dat er nog heel veel arme mensen zijn die hulp goed kunnen gebruiken. Nu de foto’s en verhalen binnen komen van het uitdelen van de pakketten, is weer goed te zien waarom hulp nodig is. 

Lees ook de bijgevoegde nieuwsbrief van Pieter Nagel, hij geeft duidelijk zijn visie over het hoe en waarom. Hier de link naar de nieuwsbrief van Pieter,










Maandag konden we bij stichting Manna in Alkmaar een aantal pallets met eten en lekkere dingen ophalen. We zijn blij met deze mooie samenwerking.

Woensdag was het laden van het 52e transport van dit jaar een flinke klus vanwege het vele stapelwerk. We hebben de laatste pakketten geladen en verder koek, repen, chocolade, diverse levensmiddelen, teveel om op te noemen. Allemaal heel mooi om uit te delen zo vlak voor de kerstdagen. Deze vracht ging donderdag op weg naar Breaza met Gerrit en Jacob als chauffeur. Zaterdag zijn ze daar aangekomen en maandag gaan ze lossen en ook pakketten (+) wegbrengen. Aan de grens zijn dozen met levensmiddelen overgeladen in de bestelbus van de boerderij in Marghita. Deze pakketten hadden we voor een andere organisatie meegenomen en gaan uiteindelijk naar Jibou. Hier de link naar foto's

Op donderdag konden we 19 pallets met diverse soorten conserven ophalen bij Baltussen in Driel, een prachtig gebaar van dit bedrijf. We gaan hier weer veel mensen blij mee maken.

Mooi dat we hier aan konden bijdragen.
Van Henk Muller ontving ik een paar foto’s van het interieur van het huisje waar het gezin met een blinde dochter nu woont. Samen met Henk zijn organisatie konden we dit realiseren. Hier de link naar alle foto's van de bouw etc.






We ontvingen ook het laatste nieuws uit Ticau. Hier de link naar de nieuwsbrief.

Afgelopen maandag zijn er bij Cristi maar liefst twee trucks gelost, de truck die wij geladen hebben en nog een truck met een vrachtje uit Salzburg. Ook kwam een team uit Oostenrijk helpen met het uitdelen van de pakketten. Het is allemaal fantastische goed gegaan vertelde Cristi, de Oostenrijkers waren verbaast over de hoeveelheid en de kwaliteit van de spullen uit Nederland. De rolstoelen uit Oostenrijk mankeren soms nog  iets, de gehandicapte “fietsenmaker” die al jarenlang hulp krijgt via Cristi gaat ze nakijken.

84 jaar oud.
Het uitdelen van pakketten daar is een heel speciale ervaring, veel plekken ken ik persoonlijk. In het dorp waar Anna woont durfde Cristi nog niet heen, er is daar een plek waar een betrekkelijk kleine groep zigeuners woont. Het probleem is dat als zijn bus in de buurt is gesignaleerd, er binnen no time alle bewoners van dorpen in de buurt weten dat hij iets komt brengen. Dan staan er geen twintig maar honderdvijftig mensen hem op te wachten. Zoveel pakketten heeft hij niet, hij gaat er wel heen maar op een later tijdstip.

De groep uit Oostenrijk is inmiddels weer vertrokken, volgende week komt de zuster van Cristi met haar gezin uit Amerika en de zuster van Alina met haar gezin uit Engeland naar Botosani. Samen gaan ze dan de laatste pakketten en de laatste pallets oatmeal en andere dingen wegbrengen. Hier de link naar foto's van het uitdelen.

Wat een enthousiasme en een werklust heeft Cristi, ik krijg er meer en meer respect voor. Gaandeweg ons telefoongesprek werd het duidelijk dat hij nog wel ruimte en afzet mogelijkheden heeft voor nog een trailer dit jaar. Er staan nog spullen genoeg ik Broek op Langedijk om weer een mooie vracht te maken, woensdag gaan we dus de 53e truck laden dit jaar. Er zijn nog een aantal bedden op te halen in Wognum. 

We sluiten de dag af met een gezellig samenzijn.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten