zondag 29 december 2019

Weekbericht 48

In Broek op Langedijk zijn de afgelopen week nog wat relatief kleine klusjes gedaan en was het verder een rustige week voor de vrijwilligers van St. Promotie.

Vanuit Roemenië zijn er allerlei berichten binnengekomen, vooral over het verdelen van de
kerstpakketten. Het zijn er veel neem er dus de tijd voor.


Paul uit Marghita stuurde maar liefst vijf fotoalbums,

De kerstmaaltijd met de ouderen van Getz.

Kerstman P. op bezoek in een weeshuis.

Kerstpakketten uitdelen in Getz.

Nog een bezoek aan een ander weeshuis.

Kerstfeest voor de kinderen van de naschoolse opvang.


Domien uit Salard ook drie berichten. In januari start de renovatie van het verbrande huisje in Salard.

De link naar de nieuwsbrief van Inci en Domien


De link naar het uitdelen van kerstpakketten.

Kerstpakketten uitdelen in Salard.


Cristi was zelfs op 2e kerstdag nog bezig, hij heeft een staatskindertehuis bezocht en idem een bejaardenhuis met cadeautjes uit Nederland en Oostenrijk.

Uitdelen door Cristi.









Henk Muller is door gegaan met pakketten uitdelen.

Henk wil ook graag weer verder gaan met huisjes bouwen. Het zijn er heel veel die aangepakt zouden moeten worden. Prioriteit heeft een huisje wat afgebrand is, hier woonde een gezin met kinderen. De familie is nu vertrokken naar een ander dorp en wonen daar nu samen met anderen. Henk gaat onderzoeken hoe de situatie precies is, de verwachting is slecht. Even Interpolis bellen met een schademelding zit er niet in voor deze mensen. Herbouw zou aan materiaal ongeveer € 2.500,- gaan kosten. Later meer hier over.

Henk vertelde ook van een alleenstaande oudere vrouw die na het overleven van een slechte relatie met een man nu verder moet zien te leven met helemaal niets. Ze is nooit geregistreerd in de burgerlijke stand, formeel bestaat ze dus niet. Geen pensioen, gewoon helemaal niets wat op inkomen lijkt.

Pakketten uitdelen door Henk Muller.

Nico en Arjen gaan morgen in Heemstede nog een vracht bouwmateriaal ophalen, het bedrijf wil volgende jaar met een “schone lei” beginnen.

Cristi is bezig met het regelen van de volgende truck, dit op zo kort mogelijk termijn. Het is nu nog even onduidelijk wanneer deze in Broek op Langedijk is.

Op vrijdag 10 januari 2020 houden we onze nieuwjaarsreceptie.


We mogen dit weer doen in de brandweerkazerne in Heerhugowaard aan de Zuidtangent 3, 1702 VR Heerhugowaard. Vanaf 16 uur tot 20 uur zijn alle vrijwilligers en sympathisanten van harte welkom.

We houden een presentatie over ons werk in 2019 en kijken vooruit naar 2020. Ook de reis naar Roemenië september 2020 komt aan bod.

We zorgen natuurlijk voor een hapje en een drankje. We mogen dit al een aantal jaren organiseren en de ervaring leert dat het een leuke en gezellige bijeenkomst is.

Het zou leuk zijn als ook de “parttime” vrijwilligers komen.




Prettige jaarwisseling en een voorspoedig 2020.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten