zondag 8 december 2019

Weekbericht 45


De week was weer snel voorbij. Op woensdag hebben we een truck geladen met oatmeal en nog veel andere goed bruikbare spullen voor Botosani. De truck is in het weekend zonder problemen aangekomen in Suceava en zal maandag gelost worden in Botosani.

Cristi heeft dan een enorme voorraad om uit te delen in Botosani en omgeving, hij krijgt hierbij hulp van een team uit Oostenrijk. Vandaag komt deze groep aan en brengen dan ook hun eigen cadeautjes mee. De vele daklozen in Botosani worden ook niet vergeten,  Cristi gaat met leden van zijn kerk hiervoor iets organiseren.

Woensdag konden we ook weer een partij bouwmaterialen ophalen in Delft, het is dit jaar echt ongelofelijk veel. Op donderdag is er weer een truck lading oatmeal gebracht en zijn er ziekenhuisbedden opgehaald in Den Helder.

Zelf ben ik nog even drie dagen op reis geweest en heb met Attila de lopende zaken op de boerderij besproken, Csaba uit Breaza was er ook. Attila is goed gelukt als mens en is bovendien een vakbekwame boer en manager van de boerderij. Dit seizoen kenmerkte zich door lastige weersomstandigheden, een erg droog voorjaar, net voor de oogst van het graan extreem veel neerslag met als gevolg forse schade aan de gewassen en daarna een (te) lange warme en droge periode. Dit heeft veel hoofdbrekers gekost en soms was het nodig erg lange dagen te maken. Nu het seizoen op z’n einde loopt is de conclusie dat er een heel redelijk resultaat is geboekt, een hele knappe prestatie. Door de mix van landbouw en tuinbouw is er veel arbeidskracht nodig, er werken 21 mensen dus net zoveel gezinnen hebben er een inkomen uit.  

De sociale kant van het project loopt ook goed, de hulpgoederen die wij brengen komen op de goede plek terecht. Uit de wijde omgeving komen mensen langs om andere hiermee te helpen. Al met al is de boerderij in Marghita een heel bijzondere plek geworden. Dit komt natuurlijk ook door pastor Paul uit Getz, al de door hem ontwikkelde activiteiten en de gevolgen daarvan missen hun uitwerking niet. Het uitdelen van de pakketten daar is in middels afgerond. De mensen waren er weer heel blij mee vertelde Attila en binnenkort krijgen we weer foto’s en een verslag hiervan.
 
Zaterdag heeft Ferry met zijn bestelwagen de pakketten voor Dwight Delong naar een dorpje nabij Oradea gebracht. De beelden spreken voor zich.

Het is Domien uit Salard nog niet gelukt om een oplossing voor het gezin in het verbrande huisje daar te presenteren. De nieuwe afspraak is dat deze volgende week komt.

Haye en Charles zijn vrijdagavond weer thuis gekomen van hun rit, het is goed verlopen volgens mij, er zijn wat foto’s gemaakt. Hier de link naar een paar foto's.

De voorbereidingen op de inmiddels volgeboekte vlieg/bus reis naar Roemenië zijn in volle gang. Vanuit Roemenië hebben we enthousiaste reacties ontvangen op de komst van deze groep en voorstellen hoe we het bezoek aan de projecten in  Botosani en Breaza en omgeving goed kunnen invullen. Gaat vast lukken.

Aanstaande woensdag gaan we een combi laden voor Breaza met de laatste pakketten en andere spullen. Gerrit en Jacob vertrekken dan op donderdag en gaan helpen met wegbrengen en uitdelen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten