zondag 5 april 2020

Weekbericht 15, april 2020

Het is verschillende mensen gelukt om de pakketten die we gebracht hebben uit te delen, dat is gezien de omstandigheden geweldig goed nieuws. Naast de dreiging van besmetting is het gebrek aan voedsel nijpend geworden. Dit voor de mensen die niet de mogelijkheid hebben het in de winkel te kopen en dat zijn er heel veel.

Inci en Domien uit Salard is het gelukt 300 pakketten uit te delen, telefonisch heb ik contact gehad met Domien. Het ophalen uit Marghita ging met hulp van zijn familie en Attila probleemloos. Net als overal waren de ontvangers er heel blij mee.

In Getz/Marghita gaan Attila en Paul samen op korte termijn de pakketten verdelen. 

Carin van der Beek heeft pakketten naar Haranglab gebracht ook hier wonen mensen in een gemeenschap die door alles en iedereen in de steek worden gelaten. Carin heeft er foto’s en een verslag van gemaakt. We gaan proberen Carin te helpen met haar hulpverlening aan deze mensen. Er is verder niemand die iets doet.  Hier de link naar foto's.

Ook Henk Muller heeft voedsel kunnen uitdelen, ook hier weer hetzelfde verhaal. Lees de toelichting maar van Henk bij de foto’s. Ook hem willen we graag blijven steunen.


We hopen volgende week nog een partijtje voedsel binnen te krijgen samen met pakketten willen we dan weer een transport organiseren. Gezien de omstandigheden gaan we dit goed afstemmen met de ontvangers. We moeten aan ieders veiligheid denken.

Er bereiken ons allerlei verhalen uit Roemenië over hoe ze daar omgaan met de problemen rond het virus.

De bewegingsvrijheid van de mensen is tot een minimum beperkt, mensen van 65 jaar en ouder mogen allen tussen 11 en 13 uur op straat zijn en alleen om eten te kopen of medicijnen te halen. Niemand mag zonder goede reden op straat zijn en moet een brief mee hebben waarin staat wat zijn of haar plannen zijn. Deze moet je zelf maken via internet met een computer en een printer, lang niet iedereen kan dit natuurlijk. De controle is streng en de boetes extreem hoog zo’n € 4.000,-.!!

Voor ouderen en alleenstaande is dit een enorm probleem, Csaba en Imola helpen een aantal van deze mensen in het dorp. Ze moeten er wel om denken dat ze een briefje bij hun hebben, anders krijgen ze gewoon een boete. Wonen in een dorp is nu wel aangenamer dan in een stad, de hele tijd opgesloten zitten in een klein flatje is ook niet prettig.

Net als hier is vrijwel iedereen uit zijn doen.

We hebben opeens “tijd over” lijkt het wel, een mooie moment om eens wat foto’s uit de oude doos te bekijken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten