zondag 12 april 2020

Weekbericht 16 april 2020

Er komen steeds meer verslagen binnen van het uitdelen van de pakketten. Inci en Domien uit Salard hebben hun verslag gezonden en van Paul uit Getz ontving ik veel foto’s en ook een video.

Onder de huidige omstandigheden zijn de pakketten van groot belang voor de ontvangers, goed dat ze op hun bestemming zijn.Cristi uit Botosani is ook begonnen met het uitdelen van de pakketten, hij heeft het eerst even afgewacht vooral ook omdat hij verantwoordelijk is over de zorg van 20 kinderen in Casa Ioana. Ze mijden zoveel als mogelijk is contact en zetten de pakketten voor de deur. Van een groothandel uit Iasi heeft hij blikken met tomaten gekregen en die doen ze er ook bij. Het uitdelen geeft trouwens ook een goede afleiding, een tijdje weg van de nieuwsvoorziening kan geen kwaad. Het prachtig weer in Roemenië alles komt weer in bloei mooi om te zien en beter dan binnen zitten.


In Breaza houden ze zich strikt aan de regels en ze zijn blij dat ze in de tuin kunnen werken en aan de ombouw van onze oude kantine naar zoals het nu heet het chalet. De vader van Imola is nogal gefrustreerd omdat hij als 65+ bijna helemaal het erf niet af mag. Om bezig te blijven is hij o.a. aan het houthakken voor de kachel, hij maakt ze zo klein als luciferhoutjes. Verder helpen ze een aantal ouderen in het dorp met boodschappen doen en andere klusjes. Een keer per maand krijgen 80 hulpbehoevende in Breaza een voedselpakket, de pakketten zijn ze aan het klaar maken voor verdeling de komende week.

Henk Muller is druk met voedsel uitdelen, op het land werken, een betonpad aanleggen etc..
Henk stuurt veel foto’s met een toelichting van wat hij doet en meemaakt. Voor de mensen in zijn omgeving doet hij heel veel, hij voelt zich daar er als een vis in water volgens mij.


Donderdag 9 april hebben we met een klein groepje een vrachtwagen geladen met
bestemming Marghita en Floresti. In Marghita zijn de paaspakketten voor Ticau gelost, 
samen met dozen o.a. kleding van stichting Emeth. Attila gaat helpen met het transport naar 
Reghina in Ticau.


Voor Hans Klaver uit Alkmaar zijn er ook 38 bananendozen vol met voedsel naar Marghita gebracht, de eindbestemming hiervan is Jibou.

Het personenbusje om personeel vanuit Getz naar de boerderij te brengen is ook geladen. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat ik dit busje samen met Jannie zou wegbrengen, de terugreis zouden we vliegen. Jammer maar ook dit kon niet doorgaan.

Zaterdagochtend is er al gelost in Margitha, de rijtijdenwet is tijdelijk iets versoepelt en ook rijverboden i.v.m. feestdagen zijn ingetrokken. Wanneer er in Floresti gelost gaat worden weet ik (nog) niet. Marien en Reghina kunnen dus hun pakketten gaan uitdelen.


Carin van der Beek haar verzoek om hulp voor hulp aan de mensen in Harenglab zoals omschreven in het vorige blog kunnen we dankzij een sponsor inwilligen. Carin kan een maand lang eten kopen voor deze arme sloebers.

Aanstaande dinsdag gaan we de pakketten laden voor Pieter Nagel uit Minis, als dit klaar is zijn alle pakketten op hun plek. We combineren deze rit met een partij hulpgoederen naar Deja voor Henk Muller, we hebben al aardig wat heel goed bruikbare spullen klaar staan.

Het laden doen we dinsdag weer met vier mannen, we willen om redenen die iedereen weet, niet werken met een grotere groep. Een oproep, die ik er maar moeilijk uit krijg, is  -kom niet zonder uitnodiging - .

Prettige en gezegende Paasdagen.


1 opmerking:

  1. Gelukkig weten we dat je het liefst met ons allemaal zou werken maar het is allang super mooi dat alles een beetje doorgaat dat je toch veel mensen kunt helpen ... Mijn complimenten ☺️

    BeantwoordenVerwijderen