zondag 26 april 2020

Weekbericht 18 / april 2020

We hebben deze week geen truck geladen, in deze bijzondere tijd is het vooral zinvol om voedsel naar Roemenië te brengen. Dit lukt niet elke week omdat slechts een relatief bescheiden deel van de voedseloverschotten in Nederland bij onze stichting terecht komt. We doen ons best en dankzij allerlei leveranciers en sponsors lukt het dus ook om de komende week een truck met trailer te laden.

Via stichting Manna bijvoorbeeld krijgen we weer een mooie partij aardappelen en uien. Verder hebben we nog wat ander voedsel op voorraad, het gaat een mooie en heel goed bruikbare vracht worden. 

De roep om eten begint steeds luider te klinken, er is simpel weg honger onder het armste deel van de bevolking. Het was altijd al armoede troef voor deze groep maar nu is het door de lockdown nog veel erger.

Carin van der Beek kan vier weken lang eten kopen en verdelen onder de Roma bevolking van het dorpje Haranglab. Bij de foto’s die ze stuurde omschrijft Carin op een heldere manier de situatie van deze groep.

Wij konden Carin steunen met dit werk dankzij de royale bijdrage van Makelaardij Van de Ridder. Een makelaarskantoor met 45 jaar ervaring en kantoren in Broek op Langedijk en Alkmaar. Intussen alweer lang geleden maakte ik ook deel uit van hun team.

Cristi uit Botosani is weer aan het uitdelen geweest, dit keer had hij zijn twee kinderen en zijn jarige vrouw Aline meegenomen op deze tour. Via een stichting uit de plaats Roman heeft Cristi een partij vlees en ander voedsel gekregen van Kaufland. Ook daar is een goed netwerk van enorm belang. 

Veel doctoren en verpleegkundige zijn in Suceava en Botosani helaas besmet geraakt. In de dorpen waar Cristi vaak komt is het ook hetzelfde verhaal gebrek aan geld en voedsel met honger tot gevolg.

In Floresti is Marien Kroon begonnen met uitdelen. 

Henk Muller en Viorel blijven heel actief met de hulpverlening aan de mensen in Deja en  de omliggende dorpen. De bewoners mogen zich gelukkig prijzen met deze hulpverleners. De foto’s en de toelichting van Henk hierop spreken voor zich. 

De truck die we de komende week gaan laden gaat naar Breaza, ook daar is alles anders dan anders en wachten ze op versoepeling van de regels. De contacten van Csaba en Imola kunnen voedsel heel goed gebruiken om te verdelen en dit gaat dan ook zeker lukken.

Zie ook het blog van Imola met nieuwe berichten.

De kinderen daar krijgen ook thuis les via internet, hiervoor zijn ze op zoek naar een paar gebruikte laptops. Wie hierin iets kan betekenen laat het ons weten s.v.p.

Carin van der Beek is op zoek naar een naaimachine, een elektrische boor en een trampoline. In de eerste twee items is inmiddels voorzien, wie nog een trampoline heeft voor Carin laat het even weten. Het is voor hun dochtertje.

We blijven op zoek naar voedsel dus als iemand iets weet dan horen we dat graag. Zie ook mijn oproep in het vorige blog.

De laadploeg bel ik weer, kom dus niet zonder kennisgeving naar de loods. Ook wij moeten zo veilig mogelijk werken en de regels van het RIVM in acht nemen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten