zondag 4 oktober 2020

Weekbericht 41 / september oktober 2020

Op maandag komt Jan de boel opruimen en spullen netjes inpakken, op donderdag komt Alie de kantine schoonmaken, allemaal nuttige werk. Deze mensen komen we niet wekelijks tegen, maar ze zijn wel belangrijk om alles draaiende te houden. 

Op dinsdag konden we 6 ziekenhuisbedden ophalen bij een vestiging van Magenta zorg in Bergen en een partij margarine in Alkmaar bij St. Manna. 

Hier de link naar een paar foto’s.

Op woensdag was er weer een flinke groep om te helpen met het laden van een vrachtwagen met bestemming Breaza. De truck is daar zaterdagmiddag gelost, de verdeling zal weer snel gaan. Op maandag komt Toth Attila o.a. de meubels ophalen. Het lossen ging erg snel, vooral jongere mensen hielpen deze keer, in een uur waren ze klaar.

Hier de link naar foto's.

In Breaza hebben ze een nieuwe burgemeester gekozen, deze man is lid van de partij van de Hongaarse (van oorsprong) minderheid in Roemenië, de UDMR. Ook in Reghin is iemand van deze partij de nieuwe burgemeester geworden. Onze mensen ter plaatse zijn er blij mee.

Als je meer over de geschiedenis en het ontslaan van deze Hongaarse minderheid wilt weten is Wikipedia een goede informatiebron. 

Hier de link naar Wikipedia.

Reghina stuurde weer foto’s van haar werk in Ticau.

Hier de link naar een paar foto's.

Op het blog van Imola kun je lezen dat het sandwichprogramma van Elena in Urmenis is gestopt. De school is weer open en daar krijgen de kinderen nu iets te eten. Voor een paar mensen blijft Elena zorgen en vanuit Breaza gaan er weer spullen heen waarmee ze kan helpen. Ook in Urmenis is het voor veel mensen armoede troef.

fazakasimola-csaba.blogspot.com

Op de boerderij in Marghita gaat het goed. Attila krijgt het werk zonder grote problemen rond. Hij was blij met de regen die er gevallen is en kan nu bijvoorbeeld weer de wintertarwe zaaien. Attila en Marika hun dochter Renata is op 27 september getrouwd met Tamas, volgend jaar is het feest.

Er zijn er in Getz een paar covid-19 besmettingen en het is in deze kleine gemeenschap natuurlijk spannend hoe dit afloopt.

Imola stuurde foto’s van het uitdelen door John Fracker. (www.ourlifemission.org)

Hier de link naar de foto's.

Maandag gaan we een truck laden met bestemming Botosani en woensdag nog een truck met een andere bestemming. Voor maandag is de laadploeg compleet.

Het is nodig om ruimte te maken in onze opslag voor nieuwe voorraad en de beste manier is om de goederen naar de eindbestemming te laten brengen. We laden maandag trailer nr. 44 en woensdag trailer nr. 45 in dit jaar, we stevenen af op een record hoeveelheid verstuurde hulpgoederen.

Iedereen weet nu wel dat we covid-19 niet moeten onderschatten. In onze kantine en opslag moeten we hier ook rekening mee houden en de voorgeschreven maatregelen in acht nemen. Denk dus vooral om de basis dingen zoals afstand houden, handen wassen en thuis blijven bij verkoudheidsverschijnselen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten