zondag 13 december 2020

Weekbericht 51 / december 2020

De vorige keer schreef ik in ons blog, -we hebben geen voedsel meer op voorraad en gaan volgende week geen truck laden -. 

Maandag kwamen er met dank aan St. Manna uit Alkmaar en St. HRIF uit Weesp zoveel aanbiedingen van etenswaren binnen dat we op donderdag alsnog een truck konden laden. Onder andere een partij van bijna 5.000 doosjes met eieren, een product wat iedereen kan gebruiken. Ook iets minder gangbaars inktvis in blik, we gaan het proberen, de meningen zijn verdeeld, het is een voedzaam product en veel mensen eten het. Op dinsdag hebben we de eieren opgehaald en op woensdag met een groepje omgepakt vanuit statiegeld kratten in dozen. Woensdag konden we ook een trailer vol andere etenswaren ophalen, meer dan voldoende om een trailer te laden. Mooi om onderdeel te mogen zijn van een goed functionerend netwerk.

Donderdag begonnen we om negen uur met het laden van de Roemeense truck, de eerste helft met goederen bestemd voor Deaj, de tweede helft gaat naar Breaza. Dit nog als aanvulling op de kerstpakketten actie daar. Henk Muller is woensdag vertrokken naar Deaj en gaat daar voor een langere periode wonen. Henk is er inmiddels aangekomen en stuurde foto’s die gemaakt zijn door zijn teamleden die pakketten en goederen uitdelen in de omgeving daar. Het blijft treurig om te zien hoe deze mensen moeten (over) leven. Er zitten ook foto’s bij van kinderen in een klasje die cadeautjes uit Nederland krijgen. Hoe zal hun leven er uitzien over pakweg 25 jaar? 

Hier de link naar foto's van het laden.

Hier de link naar foto's van Henk Muller.

Ronald Wolthuis belde nog een keer hoe goed de aardappelen en wortelen in de smaak vallen en de mensen helpen om de winter door te komen. Hij kon nog minstens 500 zakken extra gebruiken en wist nog meer adressen die ze konden gebruiken. Toth Attila krijgt door zijn werk als Pastor veel vaker dan normaal de vraag of hij voedsel heeft. We hebben afgesproken dat er op woensdag 16 december in Margitha een trailer geladen gaat worden met 18.000 kg aardappelen en 4.000 kg wortelen. Attila schreef dat deze twee partijen inmiddels al klaar staan om geladen te worden. De helft gaat naar Phoneo en de andere helft naar Toth Attila, lossen bij zijn nieuwe opvanghuis in Peris. 

Hier de link naar foto's van Toth Attila.

Reghina uit Ticau stuurde vorige week zondag een mooie serie foto’s van het uitdelen van kleding etc., aan de gezinnen die een nieuwe dak gekregen hebben. 


Hij kan het maar moeilijk geloven, een warme sjaal, een muts en nog een paar
warme laarzen, dat overkomt hem niet elke dag .
In Marghita zijn de pakketten klaar om uitgedeeld te worden, donderdag gaat dit gebeuren.

Hier de link naar het maken van de pakketten op de boerderij voor Getz.

Volgende week verwachten we dat er nog meer etenswaren binnenkomen, we gaan daarom op donderdag 17 december nog een truck laden in Broek op Langedijk. Deze krijgt bestemming Botosani, Cristi heeft daar al enorm veel kunnen uitdelen, de vraag neemt echter alleen maar toe. De problemen met het Covid – 19 virus zijn ook in Roemenië nog lang niet over, het trekt net als hier een soort grauwsluier over de hele maatschappij. De mensen die het zonder deze problemen al niet gemakkelijk hadden krijgen het nu extra moeilijk. 

Hier de link naar veel foto's uit Botosani.

In Breaza is de drukte tijdelijk wat geluwd, ook in het dorp zelf zijn de pakketten uitgedeeld. De nieuwe burgemeester is op bezoek geweest en heeft zijn waardering over hun werk uitgesproken. Csaba en Imola zijn een belangrijke aanvulling op de sociale dienst van de gemeente, wat betrokkenheid betreft steken ze er ver bovenuit is mijn persoonlijke mening.

Hier de link naar foto's van de pakketten productie

fazakasimola-csaba.blogspot.com

Vanuit Weesp stuurt stichting Hrif dinsdag 15 december nog een trailer hulpgoederen naar Gherla in Roemenië. Omdat Niels een blessure aan zijn hand heeft is er wellicht hulp van onze kant welkom bij het laden, maandag is dat bekend. Voor het rondbrengen van de ingepakte cadeautjes van Esther Veenstra t.b.v. haar stichting clothing4u.nu krijgt Esther aanstaande woensdag hulp van twee van onze teamleden.

De regels voor wat betreft het werken in de loods veranderen niet, we blijven in kleine groepjes werken en kom er niet zonder aankondiging naar toe.
 


1 opmerking: