zondag 20 december 2020

Weekbericht 52 / dcember 2020

Het liep de afgelopen week een beetje anders dan oorspronkelijke de bedoeling was, woensdag 16 december is er een trailer geladen in plaats van op donderdag. Even improviseren dus, maar het is prima gelukt om in 2020 voor de 56e keer een truck met hulpgoederen naar Roemenië te versturen. We konden veel etenswaren laden waar ze in Botosani heel blij mee zullen zijn. In Amsterdam konden we dankzij Joerns Healthcare 10 ziekenhuisbedden met matrassen ophalen en bij Content in Wormerveer een hele partij gordijnen. 

Hier de link naar foto's van het laden.

Op donderdag en vrijdag hebben een paar van onze vrijwilligers de Voedselbank Amsterdam geholpen met het overbrengen van goederen van de hoofdvestiging naar een extra opslagruimte. Vrijdag mochten we in Enschede een mooi partijtje ophalen bij Brinkers Zoetwaren. 

We hebben op dit moment we nog aardig wat voorraad, hiermee kunnen we heel veel mensen  helpen in Roemenië. Zoals het er nu naar uitziet gaan we begin januari 2021 het volgende transport laden. Dit tenzij er zich bijzondere situaties voordoen, iets wat in onze “branche” niet ongewoon is.

Dinsdag 15 december is er bij stichting HRIF in Weesp een trailer geladen met bestemming het plaatsje Gherla in Roemenië. Zoals op onderstaan filmpje te zien is  gaat het in Weesp allemaal net even sneller. Er is inmiddels gelost in Gherla.

De link naar een filmpje van het laden.

Donderdag 17 december is er op de boerderij in Marghita een partij van 18.000 kg aardappelen en 4.000 kg wortelen geladen.  Op vrijdag zijn deze gelost bij Toth Attila in Peris en bij Phoneo in Reghin, het verdelen zal weer snel op gang komen. Het is natuurlijk prachtig dat dit mogelijk is, het is een hele concrete vorm van hulpverlening. 

Hier de link naar foto's van deze actie.

Maandag 14 december zijn in Getz de kerstpakketten rondgebracht, dit met hulp van een hele kolonne paarden en wagens. Jammer dat het druilerig weer was en dat er geen sneeuw lag, desalniettemin mooie plaatjes uit een “andere wereld”. Veel blije mensen ook daar, binnenkort zullen er nog aardappelen gebracht worden naar deze mensen.

Hier de link naar foto's.

Reghina uit Ticau heeft de laatste acht huisjes van een nieuw dak kunnen voorzien. Het geeft een beetje dubbel gevoel, mooi dat hun huisjes in ieder geval waterdicht zijn maar je realiseert je ook dat het zo’n gezin aan nog veel meer ontbreekt. Om als kind uit zo’n situatie te geraken is ontzettend moeilijk, daar komt veel meer bij kijken. Reghina doet in ieder geval haar uiterste best om de ergste nood te ledigen. Binnenkort krijgen deze mensen ook nog een kacheltje.

Hier de link naar foto's.

Onze vriend de heer Piu, woonachtige in Filpișu Mic, gaat deze wintermaanden in het verzorgingscentrum in Deda wonen. Het alleen zijn viel hem zwaar en dankzij de interventie Imola en Csaba uit Breaza heeft hij nu aanspraak, warmte en regelmatig een maaltijd. Hij woont met twee anderen in een kamer in het vernieuwde gedeelte op de begane grond.

Henk Muller is weer volop in actie met uitdelen en contacten leggen in de omgeving van Deaj. De foto’s die ervan binnenkomen spreken voor zich, het is de harde werkelijkheid voor deze EU burgers anno 2020. De truck die we op donderdag 10 december hebben geladen is daar op maandag 14 december gelost. 

Niet op de kinderboerderij maar gewoon aan het werk.

Hier de link naar foto's.

Dezelfde truck is eerst in Breaza gelost, het was daar direct weer een drukte van belang met ophalen en uitdelen van de goederen. De 5.000 doosjes met eieren waren  een groot succes, de ontvangers waren er heel blij mee.

De link naar foto's.

Hier de link naar foto's van John Fracker.

Toth Attila is een veelzijdige man met heel veel bezigheden, voor zijn varkens heeft hij een nieuwe beer gekocht, de andere foto’s zijn van het uitdelen van eieren.

Hier de link naar foto's.

In Botosani is de truck die we woensdag 16 december hebben geladen daar vrijdagochtend vroeg al gelost. Volgens mij zijn deze twee truck drivers in een absolute recordtijd van Broek op Langedijk naar Botosani gereden. Ook het lossen ging heel snel, de nieuwe losplaats is daar ideaal voor. Er is nu ook een bron geslagen, dus er is water voor de dieren en in de zomer voor de bomen en planten. Zaterdag is de levering van een winkel binnengekomen om nog eens 300 pakketten of meer te maken. Hiermee is direct een start gemaakt 252 stuks klaar, maandag weer verder. Samen met de etenswaren die wij de laatste twee maanden gebracht hebben is het de grootste voedselhulpactie ooit in Botosani en omgeving geworden. Cristi brengt de pakketten de komende tijd naar verdeelpunten in verschillende dorpen. Een geweldig mooi resultaat fijn om te kunnen samenwerken met mensen als Cristi. 

Hier de link naar foto's.

Hier de link naar foto's van het lossen en pakketten maken.

Aanstaande woensdag zijn er opruim en ophaalklussen voor een kleine groep. Kom niet naar onze opslag zonder vooraankondiging, dit om de inmiddels overbekende redenen.

Het corona probleem is ook in Roemenië nog lang niet opgelost wel start daar de vaccinatie al dit jaar. Wellicht een kleinschalige symbolische actie maar toch het geeft hoop dat er een einde komt aan de gijzeling door het Covid-19 virus.

Helaas is het niet mogelijk om een eindejaar bijeenkomst te organiseren en ook geen nieuwjaar bijeenkomst in de brandweerkazerne. Helemaal niet leuk, maar voor nu is het even niet anders. 

 


1 opmerking:

  1. Denk ik dat iedereen de bijeenkomsten mist dit jaar . Doen we het volgend jaar dunnetjes over . Hartelijk dank Maarten voor je verslag inclusief de foto's .

    Wens iedereen gezegende dagen en voor we het weten zijn we weer bij elkaar 🙏

    BeantwoordenVerwijderen