zondag 10 januari 2021

Weekbericht 2 / 2021

We zijn het jaar voortvarend begonnen, er zijn twee trucks geladen die ook alweer gelost zijn op de plaats van bestemming in Roemenië. 

Maandag 4 januari hebben we ’s morgens een truck geladen met bestemming Pieter Nagel in Minis. Woensdagochtend 6 januari is hij daar alweer gelost, Pieter was blij met de lading, hij kan hiermee veel arme mensen helpen om de wintermaanden door te komen. 

Hier de link naar een paar foto's.

Maandagmiddag hebben we in Amsterdam nog wat goederen kunnen ophalen net als dinsdag in Weesp en in Harderwijk. Onze voorraad blijft aardig op pijl en kunnen we dus blijven delen met mensen die het minder goed getroffen dan wij. Met de foto’s en verslagen die we delen op dit blog proberen we hiervan het nut en de noodzaak duidelijk te maken. 

Dinsdagmorgen vroeg is er een vriestrailer vol geladen bij een vrieshuis in Amsterdam, dit met diverse soorten ingevroren levensmiddelen. Dankzij onze contacten hadden we hier vrijwel geen werk aan. Vrijdagmorgen is de trailer gelost in Botosani bij vriezend weer, aan het eind van de dag hadden Cristi zijn contactpersonen alle etenswaren opgehaald en in de diverse dorpen uitgedeeld.  De lovende kritieken op deze actie staan te lezen in het onderstaande fotoalbum. Diepgevroren lading versturen is toch net weer even iets anders maar het heeft heel goed uitgepakt, volgens mij vielen ze van de ene in de andere verbazing. Ook de mensen die rond de plekken met vuilcontainers leven in Botosani zijn niet vergeten. Mensen uit Ierland hebben het Cristi financieel mogelijk gemaakt daklozen van een maaltijd te voorzien in hun nachtopvang. Je kunt daar slapen en je wassen maar verder is er niets, ik weet niet exact hoeveel mensen er dakloos zijn in Botosani maar enkele honderden zeker. Op Google ben ik aan het zoeken geweest hoeveel daklozen er ongeveer zijn in Roemenië, het zouden er ongeveer 400.000 zijn. 

Ik weet even geen commentaar te bedenken.

Hier de link naar het fotoalbum met toelichting.
Vrijdag konden we nog een partij winkelinventaris ophalen, mooi geschikt voor de nieuw te openen kringloopwinkel van Toth Attila in Peris. 

Hier de link naar een bericht van Toth Attila.

Marien Kroon uit Floresti stuurde een verslag van zijn ervaringen met het uitdelen van de levensmiddelen pakketten en de aardappelen, net als Domien Timmer uit Salard.

Hier de link naar het verslag van Marien.

Hier de link naar het verslag van Domien.

Imola uit Breaza stuurde nog wat foto’s door en op haar blog staan weer foto’s en verslagen van degene die vanuit Breaza de goederen hebben gekregen en uitgedeeld.

fazakasimola-csaba.blogspot.com/

Hier de link naar foto's.

Reghina uit Ticau stuurde ook weer foto’s. Gerrit van der Starre heeft weer een nieuwsbrief gemaakt over het werk in Ticau. Er is ook brandhout uitgedeeld door Reghina, geen eenvoudig werk. Ze is heel blij met wat ze heeft kunnen uitdelen.

Hier de link naar foto's.

Hier de link naar het verslag.

Henk Muller uit Deaj stuurde ook weer een fotoserie met commentaar, nu ook met een hulpverlening aan een opvangcentrum voor daklozen uit Tirgu Mures. Ook hier zit en hoofdschuddend naar te kijken, wat kan een mensenleven een nare wending krijgen.

Hier de link naar foto's voorzien van commentaar.

Volgende week gaan we op maandag goederen ophalen in Zaandam en Alkmaar, waarschijnlijk woensdag komt er een truck laden met bestemming Breaza. Er zijn dan ook weer ophaalklussen.

Zo blijven we lekker bezig en maken het bestaan van vele arme mensen net een beetje dragelijker. 

De covid-19 maatregelen zijn nog steeds van kracht, hou je hieraan en kom niet zonder vooraankondiging naar de Dulleweg 20.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten