zondag 24 januari 2021

Weekbericht 4 / 2021

Er is deze week geen trailer geladen maar er waren genoeg andere activiteiten vooral met ophalen en sorteren. 

Je kunt gerust zeggen dat er soms bijzondere dingen binnenkomen in onze loods, we kunnen daar nu aan toevoegen –schapenkaas-. Deze hebben we gekregen van Jacob Rispen uit Morra, Jacob is een paar keer samen met Gerrit de Boer als chauffeur naar Roemenië geweest. Een aantal jaren geleden is hij met zijn familie begonnen met het houden van schapen om van hun melk kaas te maken. Dit ging allemaal prima, door de pandemie is de vraag naar schapenkaas echter ingezakt en daarmee de prijs. Dit tot een niveau dat hij het liever weggeeft aan arme mensen. Jacob had een keer een kaas meegenomen naar Csaba en Imola uit Breaza en wist dus uit ervaring dat ze het in Roemenië lekker vinden. 

Woensdag konden we een flinke partij schapenkaas van Jacob ophalen in Woerden bij een kaasfabriek annex opslag. Om te proeven hebben we een kaas aangesneden, eerst bedenkelijke gezichten, echter na het proeven lustte iedereen nog wel een stukje. Het smaakt gewoon heerlijk en is ook nog gezonder dan kaas van koemelk las ik. 

Een beetje dubbel gevoel krijg ik ervan, ongetwijfeld zijn de mensen in Roemenië er blij mee, maar de familie Rispen is geen Unilever en dus komt zo’n tegenvaller flink aan. Koop dus een keer een stukje schapenkaas, het zal je positief verrassen. Weet iemand een goed verkooppunt in Nederland(?) geef dat dan door, Jacob heeft in Woerden nog genoeg voorraad om te verkopen. In Broek op Langedijk hebben we kaas om te proeven, nogmaals het smaakt heerlijk.  

Hier de link naar hun website.

Het was de bedoeling om vrijdag een trailer te laden maar dat is verschoven naar aanstaande dinsdag. Deze gaat dan naar Botosani, hij maakt een tussenstop in Marghita.  Hij lost daar etenswaren en kleding die bestemd zijn voor Reghina in Ticau, samen met aardappelen en wortelen gaat het dan met kleine trucks naar Ticau.

Reghina stuurde weer foto’s van wat ze allemaal doet het geeft een goed beeld hoe armoede er uitziet in een Roma gemeenschap. Het laat ook zien hoe belangrijk mensen als Reghina zijn in zo’n dorp.

Hier de link naar de foto's.


Aanstaande woensdag komt er nog een truck laden, deze gaat naar Deaj. De foto’s en toelichting daarbij van Henk blijven je verbazen. Dit keer ook van gezinnen die het slachtoffer zijn geworden van brand. De veiligheid van kacheltjes en elektriciteit laat vaak nogal wat te wensen over. Het zijn natuurlijk drama’s voor deze ouders en hun kinderen.

Hier de link naar foto's.

Toth Attila is blij met zijn winkelinventaris en heeft het gelijk in gebruik genomen. Hij gaat door met uitdelen.

Hier de link naar foto's.

De komende week is er genoeg te doen, we beginnen maandag met ophaalklussen.

We moeten de Covid-19 maatregelen respecteren, kom dus niet zonder aankondiging naar Broek op Langedijk. De basis regels afstand houden en handen wassen hou je eraan. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten