zondag 14 februari 2021

Weekbericht 7/21

Het is mooi werk wat we doen en de mogelijkheden die we krijgen benutten we helemaal. We ondersteunen in Roemenië een uitgebreid netwerk van mensen die op lokaal niveau mensen in nood een helpende hand toesteken. Dat dit goed werkt is juist nu heel waardevol.

In het vorige bericht liet ik foto’s zien, gemaakt door Reghina uit Ticau, dit van een onmogelijke
situatie in een dorpje niet ver van Ticau. Samen met stichting Emeth uit Heiloo proberen we ook hier te helpen. Plannen zijn in de maak, de doelstelling is om in ieder geval te zorgen dat de hutjes water en winddicht zijn en er een vloer in komt i.p.v. de huidige modder. Ook een kachel is onmisbaar. We gaan het zeker niet op de lange baan schuiven. Dit kan echt niet, de plaatselijke autoriteiten zullen we ook wakker schudden. De ouders zijn analfabeet, de kinderen gaan niet naar school om maar even een paar dingen toe te voegen. Op dit moment vriest het heftig in Roemenië, in Nederland kom je op TV als je een nachtje ga kamperen in de vrieskou (!). Zelf zou ik liever meer aandacht voor dit soort situaties hebben.  

Reghina wil maar één ding en dat is deze mensen helpen om te beginnen met de basic dingen een droge warme plek om te wonen en eten. 

Hier de link met nieuwe foto's.

Hier de link naar overige foto's van Reghina haar werk.

Henk Muller stuurde ook weer een hele serie foto’s, goed werk wat hij doet. Ook foto’s van
iemand die met tafels en banken op het dak van zijn auto rondtrekt en kinderen van een warme maaltijd voorziet. De linzen die we vanuit Broek op Langedijk verstuurden komen goed terecht.

Hier de link naar foto's.Cristi uit Botosani stuurde ook weer veel foto’s, altijd druk in de weer. Nu ook in de vrieskou. 

Hier de link naar foto's.

Toth Attila heeft uien geplant in zijn kassen in Peris, ik hoop dat het lukt. Verder o.a. een gezin geholpen met eten en meubels. 

Hier de link naar foto's

De meubels voor de slachtoffers van een brand in Viile Tecii zijn inmiddels op hun plek. John Fracker heeft ze opgehaald in Breaza en afgeleverd. De mensen zijn goed geholpen door de gemeente met het herbouwen van hun huis. Een achtergrond verhaal en foto’s volgen nog.

De afgelopen week is er geen auto geladen, we hebben wel goederen kunnen ophalen o.a. bij het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Ook de bakkerij is in gereedheid gebracht.  

Hier foto's van de bakkerij met meesterbakker Kees.

Maandag 15 en dinsdag 16 februari gaan we ziekenhuisbedden ophalen in Amsterdam.

Aanstaande woensdag 17 februari laden we naast de reguliere hulpgoederen een container met een complete bakkerij uitrusting, deze gaat naar de boerderij in Marghita. Het de bedoeling dat hij daar uitgetest gaat worden en het brood verdeeld gaat worden onder de vele arme mensen daar. Als dit model goed werkt is het de intentie dat er in de toekomst meerdere volgen.

Donderdag 18 februari gaan we een trailer laden met diepvriesproducten die opgeslagen liggen in een vrieshuis in Amsterdam. Deze gaat naar Cristi in Botosani.

Het Covid 19 virus is nog steeds niet uitgebannen en we moeten de maatregelen in acht blijven nemen! Kom niet zonder aankondiging naar onze opslag en respecteer de regels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten