zondag 28 februari 2021

Weekbericht 9/21


Op dinsdag kwamen er foto’s uit Marghita gemaakt in de container met bakkerij die we daar gebracht hebben. De eerste broden zien er goed uit en de mensen zijn enthousiast. Het is de bedoeling dat arme mensen gratis of in ieder geval goedkoop goed brood krijgen. Samen met Paul gaan we aan de uitvoering hiervan werken en zorgen dat het een succesvol project gaat worden. De basis is er.

Hier de link naar foto's.

Attila stuurde nog een paar foto’s van de tarwe, het ziet helemaal geel, als het met warmer weer gaat groeien hersteld zich dit weer is de verwachting. Dat de pandemie maar blijft voortduren maakt het leven van een boer niet gemakkelijker. 

Net als veel anderen zou ik het graag weer eens met eigen ogen zien daar. Nog maar even geduld hebben, valt niet mee maar er is weinig keus. De eerste senior vrijwilliger van onze stichting heeft een uitnodiging om zich te laten vaccineren ontvangen. 

John Fracker stuurde via Imola een paar foto’s, geeft nog niet een totaal beeld van de situatie waarin mensen van het verbrande huis verkeren.

Hier de link naar foto's.

Op woensdag hebben we weer een truck geladen met een hele diverse lading, vrijdag is hij in Breaza gelost. Imola heeft weer een stukje op haar blog geschreven.

Hier de link naar foto's.

fazakasimola-csaba.blogspot.

Het is voor Cristi nog steeds lastig om een vriestrailer te vinden om de ingevroren etenswaren in Amsterdam te laden. 

Hier de link naar foto's.

Het huisjes bouwproject van Reghina is voortvarend van start gegaan, de eerste twee zijn wind en waterdicht. De burgemeester van het dorp heeft helaas de bouw tijdelijk stilgelegd, eerst moeten er afspraken gemaakt worden over achterstallige belasting. Na een gesprek met Reghina en de burgemeester lijkt de “kou” weer uit de lucht en kan er binnenkort weer verder worden gegaan. De nu niet geregisterde bewoners van de hutjes krijgen nu een huisnummer en worden opgenomen in de administratie van de gemeente. Dit geeft hun ook rechten, een positieve ontwikkeling dus.

Hier de link naar foto's.

Henk Muller stuurde ook weer foto’s, ook met de teelt van groenten probeert hij samen met zijn team de
mensen daar vooruit te helpen. Ook mooi om te zien is het werk van de Roemeense hulpverleners, overal zijn mensen die een ander willen helpen. 

Hier de link naar foto's.







Prioriteit nummer 1 is het laden van een vriestrailer in Amsterdam, dit moet nu echt gebeuren volgende week. Dan zijn er veel ophaalklussen van ziekenhuisbedden en inventaris, dit op dinsdag en woensdag. 


Onze vrijwilligers willen allemaal graag aan het werk, we moeten echter voorzichtig zijn en blijven. Kom niet zonder onaangekondigd naar de Dulleweg.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten