zondag 21 februari 2021

Weekbericht 8/21

Alles volgens planning te laten verlopen valt niet altijd mee. De doelstelling was om een trailer te laden voor Marghita met o.a. de container met een complete bakkerij. Dinsdag kwamen er berichten vanuit Roemenië dat dit niet ging lukken vanwege de problemen aan de grens Tsjechië / Duitsland i.v.m. Covid-19 maatregelen.

Dinsdagmiddag stond tot onze verrassing, de trailer met bestemming Marghita echter al voor de deur, deze konden we woensdag dus laden. Inmiddels is hij afgelopen vrijdag gelost in Marghita, het laden en het lossen is goed gegaan. Volgende week gaan ze de bakkerij uitproberen, onder normale omstandigheden zou hierbij assistentie uit Nederland bij aanwezig zijn helaas kan dit nu niet, gelukkig zijn ze ter plaatste nogal vindingrijk. 

Bij het laden struikelde Nico Groot, bleek uiteindelijk een gebroken pols te zijn, vier weken gips. Haye doet veel ritten voor de voedselbank Amsterdam, ook hij had pech, met iets vast zetten gleed hij uit en kwam lelijk ten val. Pijnlijk maar maandag gaat hij weer rijden.

Hier de link naar foto's van het lossen en het laden.

Dinsdag en woensdag hebben we nog een partij ziekenhuisbedden uit het Dr. Sarphatihuis huis in Amsterdam kunnen ophalen.

Op donderdag een vriestrailer met ingevroren etenswaren laden, is helaas niet gelukt door de grensproblemen tussen Tsjechië en Duitsland. We proberen het nu volgende week voor elkaar te krijgen, het blijft onzeker vrijdag heeft de 2e kandidaat gemeld dat hij niet kan komen.

Wat ons nogal heeft beziggehouden is om op korte termijn een betaalbare oplossing te vinden voor het enigszins bewoonbaar maken van de zes krotjes waar ik eerder over schreef. In samenwerking met stichting Emeth is een oplossing gevonden passend bij onze mogelijkheden. Zie hierover ook de nieuwsbrief van Gerrit van Der Starre. 

Hier de link naar deze nieuwsbrief.

Reghina is vrijdag j.l. met een direct met een bouwteam begonnen en ook zaterdag is er hard gewerkt. De eerste resultaten zijn al zichtbaar, de mensen weten niet wat ze meemaken. Iedereen keek weg voor hun problemen en nu gebeurt er dit. Mooi dat we hieraan dankzij sponsors hebben kunnen bijdragen. 

Hier de link naar het album met nieuwe foto's.

Ook in Roemenië denken ze mee, Cristi uit Botosani heeft contact met een stichting in
Boekarest die wellicht de mogelijkheid een bijdrage te leveren aan dit project. Deze stichting heeft ook goede contacten met een Pro TV een Roemeense zender die wellicht aandacht kan schenken aan deze schrijnende situatie. 

Cristi stuurde ook weer foto’s van het uitdelen deels door hemzelf maar ook die van zijn contactpersonen. 

Hier de link naar foto's.

Wel of geen mensen als Henk Muller in je buurt
maken het verschil.

Henk Muller stuurde ook weer foto’s van uitdelen en andere activiteiten geeft net als de voorgaande keren weer een goed beeld wat daar allemaal gebeurt. Zelf komen we al een hele tijd niet meer in Roemenië maar op deze manier blijven goed op de hoogte.

Hier de link naar foto's.

Imola stuurde ook een foto album van het uitdelen van spullen aan contactpersonen.

Het zou leuk zijn als onze Amerikaanse vriend John Fracker (op de foto's in het rood) een keer wat foto’s en een verhaaltje stuurt over de door brand getroffen gezinnen in zijn dorp. 

Hier de link naar foto's.

Het is de bedoeling om aanstaande woensdag een trailer te laden voor Breaza. De vriestrailer komt hoop ik ook volgende week. Er zijn woensdag ook weer ophaalklussen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten