zondag 7 februari 2021

Weekbericht 6 / 21

Weer een week verder en twee vrachtwagens met hulpgoederen naar Roemenië verzonden. 

Dinsdag is eer een vracht bouwmaterialen geladen in Delft, Rob en Hesva hebben voor de begeleiding hiervan gezorgd. Weer een vracht mooie en bruikbare spullen die Cristi gaat inzetten tijdens de bouw van het nieuwe internaat.
Woensdag konden we laden voor Peris en Breaza jarenlange contacten die veel en goed werk doen in hun omgeving. Nog wat ophaalklussen zoals en aanvulling op de winkelinventaris voor de tweedehands kledingwinkel voor Toth Attila in Peris.

Hier de link naar foto’s.

Vrijdag hebben we een deel van onze voorraad naar stichting HriF in Weesp gebracht. Binnenkort gaat  een hulptransport naar vluchtelingenkampen op Lesbos georganiseerd door de stichting Cristian Refugeer Relief uit Nieuw Lekkerland.

Stichting HRIF uit Weesp steunt deze organisatie al vele jaren, ze doen goed en nuttige werk voor onze medemensen daar. Het gesol met vluchtelingen op Lesbos zorgt voor veel onrecht en menselijke leed. Onze bijdrage komt vast goed terecht.

christianrefugeerelief.comHenk Muller is zoals bekend super actief met het helpen van mensen in de omgeving van Deaj. Hij stuurde ook deze week weer veel foto’s die goed duidelijk maken hoe hoog de nood is voor veel mensen.

Hier de link naar foto's.Reghina uit Ticau kan ook weer flink uitdelen, iets waar ze vrijwel zeven dagen in de week mee bezig is volgens mij. Attila van de boerderij heeft een deel van de hulpgoederen uit Nederland samen met een paar duizend kilo aardappelen naar Ticau gebracht. Reghina stuurt vrijwel elke dag foto’s die laten zien onder wat voor erbarmelijke omstandigheden een groot aantal mensen daar leven. 

Hier de link naar de foto's.

Een paar heb ik in een apart fotoboekje gedaan zes gezinnen met veel kleine kinderen wonen in hutjes gemaakt van plastic, takken en modder. Absoluut niet geschikt om in te wonen zeker niet in de winter. Het is in Someș-Odorhei een dorp 17 kilometer vanaf Ticau. We kunnen vast iets doen voor deze mensen, later meer.

Hier de link naar foto's.

Mister Cristi uit Botosani is ook vol in actie met uitdelen etc.. Tussen de foto’s hiervan  ook die van sneeuwpret voor de kinderen. De truck met bouwmaterialen uit Delft komt aanstaande maandag lossen. 

Hier de link naar foto's.

Imola uit Breaza heef weer een bericht op haar blog gezet. Zaterdagochtend is de truck die we woensdag geladen hebben gelost. Eerst in Peris en daarna in Breaza.

fazakasimola-csaba.blogspot.com

In Getz is het Paul gelukt om met subsidie van de EU om een nieuw sociaal centrum voor het dorp te creëren. De voorbereidingen waren een mega klus, maar het is gelukt, de bouw van het complex is begonnen. 

Hier de link naar foto's.

Domien en Inci stuurde hun nieuwsbrief uit Salard, leuk om te lezen over wat ze doen in dit dorp.

Hier de link naar hun nieuwsbrief.

Het staat door de weersomstandigheden nog niet vast wat we volgende week gaan doen. Stilzitten zal het niet worden verwacht ik, ik hou de "harde kern" op de hoogte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten