zondag 23 mei 2021

Weekbericht 21/21

Maandag 17mei zijn er ziekenhuisbedden opgehaald bij Magnentazorg in Oudorp, het was nog een aardige klus maar wel goed gelukt.

De truck die de  woensdag 12 mei geladen was in Broek op Langedijk is maandag 17 mei gelost in Deaj, de reacties waren erg positief en de foto’s laten weer zien dat hulp daar goed terecht komt. Henk Muller is in Nederland maar ook Viorel kent de noden van de mensen daar goed, de hulpverlening gaat gewoon door. Henk heeft vrijdag nog spullen gebracht in Broek op Langedijk.

Hier de link naar foto's

De truck met ingevroren levensmiddelen die vrijdag geladen is in Amsterdam is op maandag 17 mei gelost in Botosani. de mensen daar konden hun ogen niet geloven toen ze de inhoud van de trailer zagen. Hier zijn ontzettend veel mensen heel blij van geworden. 

Cristi is echt heel erg druk, maar doet zijn werk met plezier. Casa Ioana heeft er een nieuwe inwoonster bij, een meisje uit een uiteengevallen gezin. Het oude dak is inmiddels vervangen. Een tegenvaller is dat er is een dure pomp van de verwarming stuk is gegaan. Uit Oostenrijk is Radu, die tot zijn achttiende in Casa Ioana woonde, op bezoek. Het gaat goed met hem, hij werkt in Wenen in het magazijn van een goede doelen stichting. Cristi gaat ook op zoek naar een koe (!) die hij kan kopen met hulp van sponsors uit Canada en Ierland voor een arme zigeunerfamilie. Zondag is hij voorganger in de Baptisten kerk waar hij lid van is. 

Hier de link naar foto's.

Imola uit Breaza heeft een nieuw bericht op haar blog geplaatst. Ook daar blijft niets hetzelfde, Madeline bijvoorbeeld gaat het komende seizoen naar een Universiteit in Cluj Napoca een studie chemie volgen. Catalin werkt parttime bij Jan Wijnen (Velomobiel) en als hij klaar is met  zijn schoolopleiding krijgt hij daar een vaste baan. Het is dus waar, kleine kinderen worden groot.

fazakasimola-csaba.blogspot.com

Attila stuurde wat foto’s van de boerderij en Paul van de uitbreiding van het
gemeenschapshuis in Getz.

De link naar een paar foto's

De link naar een paar foto's.We hebben in Bulgarije al vele jaren contact met de Tabitha Bulgaria Foundation uit Sofia, dankzij sponsors kunnen wij zorgen dat honderden kinderen via deze organisatie met Pasen en met Kerstmis iets extra’s krijgen. Albena en haar team doen al jaren heel goed werk.

Hier de link naar de website.

Hier de link naar  naar het verslag.

Woensdag 19 mei zou er een auto geladen worden in Broek op Langedijk met bestemming Breaza, dit lukte niet, op donderdag kon er wel geladen worden. Met stichting Hirf uit Weesp konden we hulpgoederen ruilen, het belang van samenwerken is weer een keer bewezen.

Alles met elkaar was het weer een vruchtbare week.

Aanstaande woensdag gaan we laden voor Botosani en er zijn ophaalklussen.

De operatie aan mijn arm is goed geslaagd, nog wel nu nog vijf weken in een spalk van “gips”, blijvende problemen zijn gelukkig onwaarschijnlijk. 

Gelukkig gaat het de goede kant op met het Covid-19 probleem, we moeten echter voorzichtig blijven, kom daarom niet zonder aankondig naar de Dulleweg.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten