maandag 24 mei 2021

Weekbericht 22/21

De truck die op donderdag 20 mei was geladen in Broek op Langedijk is op maandag 24 mei gelost in Breaza. Het is allemaal weer goed verlopen, de bedden zijn naar een zorginstelling gegaan. De pakketten voor Phoneo zijn ook direct opgehaald.

Hier de link naar foto's.

Woensdag 26 mei was een drukke dag, behalve een truck laden (de 23e in 2021) met bestemming Botosani waren er veel ophaalklussen. Dankzij de inzet van onze vrijwilligers en de medewerking van Van den Heerik Transport is het allemaal goed verlopen. Zaterdag 29 mei is de truck zonder problemen aangekomen in Botosani en daar gelost.

Hier de link naar foto's.

In Botosani komt de bouw van de uitbreiding Casa Ioana steeds een stapje verder. Het uitdelen van hulpgoederen gaat ook steeds maar door. De vorige keer schreef ik over de aankoop van een koe voor een zigeunerfamilie. Hun koe was onverwacht dood gegaan en bij toeval hoorde Cristi dit. Er is een koe gekocht, het lijkt mij een hele goede keus, een kruising tussen een Jersey en een Roemeens ras. Weer een bijzondere actie van Cristi die ook nog eens laat zien hoe hij in het leven staat en omziet naar zijn medemens.

Hier de link naar foto's.Reghina uit Ticau stuurde ook weer berichten van haar uitdeel acties.

Hier de link naar foto's.Henk Muller stuurde ook weer foto’s door uit Deja. Henk is in Nederland en brengt regelmatig goederen naar Broek op Langedijk.

Hier de link naar foto's.


Aanstaande woensdag gaan we laden voor Marghita en Ticau.

Het ergste lijkt in Europa achter de rug met het Covid-19 virus, in Roemenië is het inmiddels code geel i.p.v oranje zoals bij ons. Reizen is dus weer iets eenvoudiger.

Roemenië is een heel mooi land om te bezoeken. Een voorbeeld daarvan is uitgezonden op NPO 3. Voor wie het gemist heeft klik op onderstaande link.

https://www.npo3.nl/3opreis/roemenie-tips-roadtrip-stedentrip-natuur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten