zondag 6 juni 2021

Weekbericht 23/21

Via een organisatie uit ons netwerk konden we op dinsdag een partij voedsel speciaal geschikt voor jonge kinderen ophalen. Heel bruikbaar voor onze projecten in Roemenië. 

Woensdag 2 juni is er in Broek op Langedijk weer een truck geladen. Dit keer met bestemming Marghita en Ticau, het is vlot en goed verlopen, na de lunch vertrok de truck naar Roemenië.

In Urk, bij kringloopwinkel Waypoint, konden we een mooie partij meubels en andere bruikbare spullen ophalen. De netto opbrengst van deze enorme kringloopwinkel (1.200 m2) gaat naar een stichting die professionele hulp bied aan mensen die aan drugs verslaafd zijn geraakt. Helaas een levensgroot probleem in ons mooie landje. 

Het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk kon een partij medische hulpmiddelen ter beschikking stellen. Veel ziekenhuizen en zorginstellingen in Roemenië kampen met tekorten op allerlei gebied, via ons netwerk daar vinden dit soort dingen gretig aftrek. Samen met andere ophaalklussen waren er weer genoeg klussen voor onze vrijwilligers. 

Zaterdag 5 juni is de truck zonder problemen aangekomen en gelost in Marghita en Ticau.

Hier de link naar foto's.


Henk Muller stuurde foto’s gemaakt door o.a. Viorel uit Deaj. Er is door Viorel een nieuwe plek gevonden aan de rand van Tirgu Mures waar mensen onder slechte omstandigheden leven. Het is ongelofelijk dat dit maar blijft voortduren en er zoveel desinteresse van de overheid voor is om dit echt aan te pakken. Gelukkig kunnen wij samen met onze partners iets betekenen voor deze mensen en ze een sprankje hoop geven. 

Hier de link naar foto's.

Als je dan in de krant leest dat arbeiders uit Roemenië door een aspergeboer uit Limburg op een ongelofelijke manier worden uitgebuit, weet je weer zeker dat de perfecte maatschappij ook in Nederland niet bestaat. Al het onrecht de wereld uit, dat is voorlopig niet aan de orde.

Reghina stuurde weer foto’s van haar werk, zulke mensen maken het verschil.

Hier de link naar foto's.

Toth Attila uit Peris/ Reghin stuurde wat foto’s van de tuin bij het nieuwe kindertehuis in Peris, alles is daar klaar om kinderen op te nemen. De opening van dit prachtige kindertehuis laat helaas nog op zich wachten, dit i.vm. de afgifte van de benodigde vergunningen. Ook in dit geval veel bureaucratie en incompetentie van ambtenaren. 

Hier de link naar foto's.

Ook Cristi stuurde foto’s met een toelichting. Van een stichting uit het plaatsje Roman ontving hij 2.000 kg paddenstoelen, hij is druk geweest met het verdelen hiervan. Dankzij de inzet en creativiteit van Cristi gebeuren er allerlei bijzondere dingen in Botosani. Voor het eerst in lange tijd komt er in juni weer een team uit Oostenrijk om hem te helpen met allerlei klussen. 

Hier de link naar foto's.

Er zijn in Roemenië weer mogelijkheden om zomerkampen voor kinderen te organiseren Phoneo uit Reghin pakt dit ook weer op. Voor de betreffende kinderen is dit een geweldige ervaring.

Woensdag gaan we laden voor Breaza en zijn er ophaalklussen. 

Madaline uit Breaza is klaar met 
de middelbare school en gaat 
nu naar de Universiteit!

We hebben wat meer vrijheden, kom echter niet zonder aankondiging naar de Dulleweg, teveel mensen gaat gewoon niet. 


1 opmerking:

  1. Als er meer gelijkheid zou zijn in de wereld , zou zij er mooier uitzien , zouden er meer jonge vrouwen zijn als Madaline , heel fijn dat ze naar de Universiteit kan .

    Gelijkheid in Vrijheid zal wel een Utopie zijn .

    BeantwoordenVerwijderen