zondag 20 juni 2021

Weekbericht 25/21

Mede dankzij stichting Manna uit Alkmaar (www.stmannaschermer.nl) en stichting HIRF uit Weesp (www.hrif.nl) konden we ook deze week weer een waardevol hulptransport naar Roemenië sturen. Het is de moeite waard om de link naar hun websites aan te klikken en zo een indruk te krijgen van het vele mooie werk wat ze doen.

Dinsdag 15 juni is een klein groepje bezig geweest met het ophalen van goederen en de (bijna) laatste Friese schapenkaas in stukken te delen en te verpakken. 

Op woensdag 16 juni is een truck geladen met bestemming Botosani, een behoorlijk zware vracht die daar maandag 22 juni gelost gaat worden. Op verschillende adressen waren er ook weer ophaal klussen bijvoorbeeld bij Noorderhaven in Julianadorp, bij de kledingbank in Egmond net als een prachtig hoog/laag bed bij een particulier daar. Ondanks het warme weer is er ook deze keer veel werk verzet door de vrijwilligers.

Hier de link naar foto's.

Het is er regelmatig slecht weer.
Cristi uit Botosani heeft veel support van een team uit Oostenrijk hij stuurde een heleboel
foto’s van hun activiteiten. Deze geven daar een goed beeld van.

Hier de link naar foto's.

Reghina uit Ticau gaat ook stug door, met het laatste transport hadden we een aantal deuren meegeven, deze hebben een goede bestemming gekregen.

Hier de link naar foto's.

Imola uit Breaza stuurde foto’s van het lossen van de truck op 12 juni en later het ophalen en deels verspreiding van de hulpgoederen. De rolstoel voor de gehandicapte jongen is goed terecht gekomen. Een oudere vrouw met kanker uit Reghin heeft er ook een gekregen, er is nog meer vraag. Kleding is nog steeds erg welkom, de ziekenhuisbedden zijn deze keer naar een nieuw te openen zorgcentrum gegaan in Lunca Mures. Met zo’n truck lading hulpgoederen gebeuren nog steeds mooie dingen. Viorel heeft de goederen die Henk Muller in Broek op Langedijk gebracht heeft opgehaald samen met nog wat extra’s. Toth Attila heeft ook een flinke partij gekregen.

Hier de link naar foto's.

Toth Attila heeft in Peris een winkel met 2e hands goederen, voor kleine prijsjes kunnen de mensen daar spullen kopen en creëert Attila inkomsten voor zijn projecten. Deze goederen komen o.a via ons in de winkel terecht, om dit een boost te geven heeft hij gisteren een yard sale georganiseerd, het was een enorm succes.

Hier de link naar foto's.  

Henk Muller stuurde foto’s gemaakt door Viorel in Deaj en omgeving, ook daar volop
activiteiten en plaatjes van omstandigheden waaronder mensen leven die we ons hier nauwelijks voor kunnen stellen. 

Hier de link naar foto's.
Attila van de boerderij in Margitha stuurde foto's en een bericht over het verdelen van goederen vanaf de boerderij. Na anderhalf jaar zullen elkaar in juli weer ontmoeten, ik kijk er naar uit.

Hier de link naar foto's.

Veel dank aan iedereen die ons steunt, het blijft verbazingwekkend dat we vrijwel elke week een vrachtwagen vol hulpgoederen weg kunnen sturen naar mensen in nood!

Aanstaande woensdag 23 juni gaan we laden voor Deaj en er zijn ophaalklussen te doen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten