zondag 27 juni 2021

Weekbericht 26/21Maandag 21 juni is de truck die we de woensdag daarvoor hadden geladen in Botosani aangekomen.

Cristi stuurde foto’s met een toelichting, ook foto’s van oudere mensen die een pak luiers krijgen, heel nuttig en nodig, ik twijfelde wel of ik ze zou plaatsen, een beetje gênant. Verder foto’s van de nieuwbouw van Casa Ioana, de manier van bouwen wijkt nogal af met wat hier gangbaar is. Wel aardbeving bestendig zo te zien.

Hier de link naar de foto's.


Op dinsdag 22 juni is een klein groepje aan de slag gegaan met het treffen van voorbereidingen voor het laden van een truck de volgende dag.

Woensdag 23 juni ging het laden van de truck voor de projecten van Henk Muller in Deaj en omgeving vlot en zonder problemen. Net als de ophaalklussen die er gebeuren moesten, in Egmond bijvoorbeeld kleding bij de kledingbank en op een bijzondere plek, namelijk de Abdij van Egmond een ziekenhuisbed. Dit is voor iedereen een mooie bestemming om een keer een bezoekje te brengen.  www.abdijvanegmond.nl


De volgeladen truck ging om 13:30 u op weg naar Roemenië, er was een klein oponthoud aan de grens wegens het ontbreken van een certificaat, met een whatsapp bericht naar de chauffeur konden we dit oplossen. Zaterdag is er gelost in Deaj, Henk stuurde er foto’s van. Er is zaterdagmiddag en avond zelfs al met uitdelen begonnen, echt weer aan gezinnen die in pure armoede leven.  

De link naar foto' van het laden.

De link naar foto's van Henk MullerReghina uit Ticau stuurde foto’s van haar mooie werk. Gerrit van der Starre schreef er een nieuwsbrief over, een mooie aanvulling op al de foto’s.

Hier de link naar foto's

Hier de link naar de nieuwsbrief.

In Breaza is het een drukte van belang met het verdelen van hulpgoederen. Mark de jongste zoon van Imola en Csaba heeft hard tegen een bal geschopt met als gevolg dat zijn voet 14 dagen in het gips moest. Denisa had een ongelukje en heeft een verstuikte voet, het doet au en ze kan niet naar haar vakantiewerk.

Het is in Roemenië op dit moment (te) warm en dan kun je maar beter goed fit zijn.

Er kwam nog een foto binnen van de overhandiging van de rolstoel aan de gehandicapten jongen. Er is meer vraag naar rolstoelen net als naar fietsen trouwens. 


Om ruimte te maken voor nieuwe voorraad gaan we aanstaande woensdag twee trucks laden, de eerste gaat naar Botosani en de tweede naar Breaza. Er zijn ook nog een aantal ophaalklussen, genoeg te doen dus. Wel even een uitdaging, maar we kunnen het zo organiseren dat het met vereende krachten goed te doen is.

Net als bij vele andere organisaties, is er ook bij onze stichting sprake van vergrijzing, zowel van de leden van het bestuur als bij de vrijwilligers. Dit kan op een gegeven moment het voortbestaan van dit mooie en nuttige werk in gevaar brengen. 

Sinds enige tijd zijn er bij ons een paar jongere vrijwilligers aan het werk, Gerard-Jan en Miranda Schuur. Dit echtpaar wil geleidelijk “ het stokje” overnemen, ze voelen zich heel betrokken bij onze activiteiten en willen er graag hun schouders onder zetten om te zorgen dat ook op langere termijn dit werk doorgaat. Hoe beroerd de situatie onder het armste deel van de bevolking in Roemenië is hebben ze al een aantal keren met eigen ogen gezien.

Wij zijn hier ontzettend blij mee, het neemt onzekerheid weg voor ons, maar vooral ook voor de mensen in ons netwerk in Roemenië. In plaats van afbouwen kunnen we dus samen met hen bouwen aan een nieuwe toekomst.Geen opmerkingen:

Een reactie posten