zaterdag 13 november 2021

Weekbericht 45/21

Na een week vol inspanningen kunnen we tevreden terugkijken op een mooi resultaat, het maken van 4.200 prachtige kerstpakketten is gelukt! 

De levering van de producten kwam nu voor de tweede keer via de Spar organisatie. Wilco Linnenbank franchisenemer van een Spar winkel in Zaandijk, heeft kunnen regelen dat vanuit het distributiecentrum in Waalwijk twee trailers levensmiddelen werden afgeleverd in Broek op Langedijk. Dit op goede condities en voor een nette prijs.

Onze voorraad die we niet voor de pakketten konden gebruiken moesten we tijdelijk even elders onderbrengen. De voorraad die wel in de pakketten kon moest op de juiste plek aan de rollenbaan komen te staan. Dinsdag kwam de bestelling van de Spar erbij en kon de opstelling die Jan Valk had uitgewerkt in praktijk worden gebracht. Woensdag hier en daar nog wat bijstellen en een aantal proefpakketten maken. Het catering team was druk met de zorg dat de vrijwilligers zich welkom zouden voelen en dat op tijd de inwendige mens verstrekt kon worden. Extra zorg was dit keer hoe om te gaan met het risico op corona besmettingen. Het besluit dat iedere aanwezige over een geldige QR code moest beschikken heeft in samenhang met de hygiene maatregelen goed gewerkt. Het besmettingsgevaar was daarmee, net als overal, niet helemaal geweken maar wel kleiner.

Op latere leeftijd toch nog aan de lopende band.
Donderdag en vrijdag was het dan zover, gemiddeld genomen waren er zo’n zestig
vrijwilligers per dag actief. In een relatief rustige sfeer is er hard gewerkt en liep de productie vlot en soepel zonder grote haperingen. De door Jan uitgedachte opstelling werkte goed en konden we ons gelukkig prijzen dat er voldoende mensen waren om te helpen. Het percentage 65e plussers was hoog, volgens mij was Jan Koens uit Amsterdam, over een paar maanden 84 jaar de oudste. 
De hulptroepen kwamen soms van ver, bijvoorbeeld uit Almere en Bilthoven.

Tot een paar jaar geleden maakt Jan nog
vele motorriten met zijn BMW.

Vrijdagmiddag om drie uur stonden er 4.204 pakketten op pallets klaar voor verzending en om vier uur was alles weer opgeruimd. Het catering team heeft goed gewerkt, men was er goed over te spreken. Tijdens de lunch en de koffie pauzes was het een mooie gelegenheid om oude bekenden weer even te spreken.

Mooi om te zien dat deze actie op zoveel sympathie kon rekenen en zoveel mensen hiervoor in beweging kwamen. Iedereen bedankt die dit mogelijk heeft gemaakt, de vrijwilligers, sponsors en degene die goederen beschikbaar kon stellen. Het is zeker dat jullie hulp, juist in deze lastige tijd goed terecht komt.

Hier de link naar een aantal foto's.

Natuurlijk volgen de mensen in van onze verdeelpunten in Roemenië deze actie met veel belangstelling en ze zijn blij verrast dat dit gelukt is. Het uitdelen is voor hen best een hele klus en de schrijnende situatie waaronder sommige mensen leven blijft soms nog wel even op hun netvlies hangen na het afleveren van een pakket. Samen met onze mensen ter plaatse gaan we ervoor zorgen dat de pakketten echt bij de allerarmsten terecht komen.

De berichten en foto’s van waar de pakketten uiteindelijk op tafel staan komen op dit blog.

Cristi uit Botosani stuurde weer foto’s van het uitdelen van de hulpgoederen gekregen via ons maar ook van Roemeense bedrijven. 

Hier de link naar een aantal foto's.

Blij met een Nederlands breiwerk.
Vanuit Breaza zijn weer veel spullen opgehaald door de diverse hulpverleners die daar in de regio actief zijn. Bijvoorbeeld de paprika’s van St. Manna, de ziekenhuisbedden en kleding. Het is net een olievlek, de activiteiten in Breaza van Csaba en Imola breiden zich steeds verder uit.

Hier de link naar een aantal foto's.


Reghina uit Ticau stuurde ook weer foto’s, o.a. van een mevrouw die aan het koken is op haar nieuwe houtkacheltje. Net als van het verdelen van levensmiddelen die ze kan kopen in haar woonplaats en aan arme gezinnen kan uitdelen. Sponsors die dit mogelijk maken doen hier goed werk mee. Geen eten op tafel is voor de meeste van ons niet voor te stellen, hoe anders is dat bij het armste deel van de bevolking in Roemenië. Kinderen met een lege maag naar bed het komt helaas vaak voor.

Hier de link naar een aantal foto's.

Toth Attila stuurde was ook blij met de goederen en stuurde een paar foto’s van het uitdelen.

Hier de link naar een aantal foto's.

Paul uit Getz stuurde een aantal foto's vanuit de naschoolse opvang, goed van hem dat hij wat vrolijkheid brengt voor deze kinderen. Helaas zijn er veel besmettingen in Getz. 

Hier de link naar een aantal foto's.

De komende week gaan we onze voorraad die we tijdelijk hebben opgeslagen weer terugbrengen naar onze opslag aan de Dulleweg 20 in Broek op Langedijk. Woensdag zijn er ophaalklussen.


 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten