zondag 28 november 2021

Weekbericht 47/21

In Broek op Langedijk is sinds afgelopen woensdag weer wat ruimte in onze opslag. Met een relatief kleine groep hebben we twee Roemeense trucks geladen vooral met kerstpakketten. Van de 4.200 die we er gemaakt hebben is nu ruim de helft weg. 

Twee trucks laden vanuit een overvolle opslag is eigenlijk net even teveel, maar de klus is geklaard om 14:30 u vertrok de laatste truck richting Roemenië. De foto’s en verhalen die we binnenkort uit Roemenië zullen ontvangen zullen snel het vele werk doen vergeten. De ophaalploeg had ook nog een aardige klus en kwam uiteindelijk als laatste binnen. 

De eerste pakketten zijn zaterdag in de regen gelost in Ticau, het is daar niet de meest ideale plek om te lossen omdat alles met handkracht moet. Reghina heeft dit weer goed kunnen regelen gelukkig. Ze heeft dit keer wat extra pakketten gekregen 440 stuks.

Hier de link naar foto's.

Dezelfde truck komt maandag aan in Botosani waar de rest er uit gaat.

Hier de link naar foto's.

De truck die we voor Breaza geladen hebben komt daar ook maandag aan. 

Hier de link naar foto's.

Vrijdag heeft Gerrit nog een ophaalklus gedaan in Amsterdam, we kunnen dus nog wel even doorgaan.

Cristi in Botosani is maandag weer aan het werk gegaan de problemen met zijn been waren over. Als altijd heeft hij het druk, dinsdag is de auto met mondkapjes uit Hamburg aangekomen. Het lijkt nu net of DHL er heel veel bezorgers bij heeft gekregen in Botosani. Het plan om ze naar de Oekraïne te sturen lukt maar moeizaam i.v.m. de documenten die nodig zijn aan de grens. In kleine hoeveelheden brengt een vriend van Cristi ze naar de Oekraïne. Naar Moldavië lijkt wel te lukken vanuit de kerk van Cristi organiseert iemand vaker hulptransporten, ongeveer 20 vooral vanuit Italië. 

Hier de link naar foto's.

Het kost weinig moeite om ze te verspreiden zoveel vraag is er naar, Cristi vertelde dat hij nog nooit zoveel burgemeesters aan de telefoon heeft gehad als de afgelopen week. Ze willen ze vooral ook op de scholen uitdelen, veel kinderen hebben daar hetzelfde mondkapje al maandenlang in gebruik. Ziek worden van een mondkapje komt regelmatig voor.

De houthakker, stoere knul.

John Fracker stuurde foto’s met een toelichting over zijn werk. Een deel van de foto’s zijn gemaakt op de plek waar we de containers gebracht hebben die eerst als tijdelijke schooltje dienst gedaan hebben in Getz. Het jongetje dat hout zit te hakken bijvoorbeeld wat voor toekomstperspectief heeft hij? Het is in de buurt van Bistrita, de hutjes van deze mensen stonden toen vlakbij de rivier die buiten zijn oevers trad. Hierdoor waren deze mensen weer helemaal dakloos.

Hier de link naar foto's.
Reghina uit Ticau stuurde nog wat foto’s, ze blijft maar doorgaan. De Opel Combo heeft al goede diensten bewezen en staat nu op winterbanden.

Hier de link naar foto's.

Onze overige contacten hebben zich deze week geen update gezonden.

De ritten in december met kerstpakketten hadden vaak een bijzonder karakter, ik bewaar daar goede herinneringen aan.

Hier de link naar foto's van een rit in december 2015. Botosani en Breaza.

Zondag 28 november om 11:45 u komen Esther en Max Veenstra op TV.

Hier de link naar het programma.

Aanstaande woensdag gaan we nog een keer twee trucks laden en dan zijn alle 4.200 pakketten onderweg. De eerste gaat naar Marghita en Marien Kroon in Floresti, in Marghita gaan ook  de pakketten voor Inci en Domien uit Salard eruit. Attila zorgt samen met Domien het vervoer naar Salard. Marien krijgt ook mondkapjes vanuit de opslag op de boerderij en indien mogelijk ook wat aardappelen. 

De tweede gaat naar Breaza en Phoneo in Reghin. 

Er zijn weer ophaalklussen. 

1 opmerking:

  1. Goed dat alles een beetje z'n weg heeft gevonden en dat de loods een beetje adem krijgt .

    BeantwoordenVerwijderen