zondag 21 november 2021

weekbericht 46/21

Afgelopen woensdag hebben we flink de handen uit de mouwen gestoken met ophaalklussen en het lossen van drie trailers met de hulpgoederen die we daar tijdelijk in hadden opgeslagen. Van een winkelketen hadden we een hele partij kleding en kerstspullen gekregen die moest worden uitgezocht. Het verwijderen van de antidiefstal buttons die gek genoeg nog op veel kledingstukken zaten was ook nog even een klusje.

We zijn nu wel klaar om de kerstpakketten te gaan versturen, aanstaande woensdag komen er twee Roemeense trucks laden. In Ureterp hebben ze een zgn. schoenendoos actie gehouden om te laten uitdelen door St. Phoneo uit Reghin. Deze nemen we mee met het volgende transport.

Donderdag is er een trailer vol karton en plastic naar Sortiva in Alkmaar gebracht, bijna 2.000 kg verpakkingsmateriaal hielden we over na de productie van de pakketten.

Van Reghina uit Ticau ontvingen we weer aansprekende foto’s, het uitdelen van soep aan kinderen die thuis niet altijd te eten krijgen. Met de winter in aantocht krijgen deze foto’s en video’s een andere lading. 

Hier de link naar foto's.
Henk Muller kreeg foto’s van Viorel. Na het verlies van zijn vrouw, dochter en kleindochter is nu ook zijn vader overleden. Alles in zo’n korte tijd het is moeilijk te bevatten. Henk heeft vrijdag door hem verzamelde levensmiddelen en andere spullen naar Broek op Langedijk gebracht. Wij gaan zorgen dat dit in Deaj terecht komt.

Hier de link naar foto's.

Cristi uit Botosani moet even in bed blijven volgens de dokter 10 dagen. Er zijn problemen met een been waar hij niet goed op kan staan. Ik hoop dat het allemaal meevalt. Het werk gaat ondertussen verder, zijn zwager en een bouwvakker werken samen met de oudere kinderen aan de nieuwbouw. Met dank aan Max Veenstra van St. Hrif is vrijdag in Hamburg een trailer vol met mondkapjes geladen die nu onderweg is naar Botosani. Vandaar uit gaat ook een deel naar de Oekraïne en Moldavië. 

Er gebeuren nog steeds mooie dingen in Weesp, er zijn daar inspirerende mensen te vinden.

Hier de link naar de facebook pagina van St. HRIF

Uit Breaza kreeg in een foto van een jongen met een handicap in een rolstoel. Imola en Csaba hebben een uitgebreid netwerk en krijgen daardoor veel vraag om hulp. Met deze jongen zijn ze in contact gekomen via een verpleegster (Emese) uit een ziekenhuis in Tirgu Mures. Emese bekommerd zich om deze alleenstaande jongen. Dit soort achtergrond verhalen deel ik graag.

 

Rechts op de foto een dochter van Emese.
Zeventig ouderen uit Breaza die elke maand een voedselpakket krijgen zijn ook weer blij gemaakt. De meeste van hen hebben een heel klein pensioen waar ze maar moeilijk van rond kunnen komen. Vooral degene die alleen zijn komen te staan hebben het vaak moeilijk.

Hier de link naar foto's.

De boerderij in Marghita is vanwege problemen met corona nog gesloten, gelukkig is de bedrijfsleider Attila vrijwel geheel hersteld. Ference de tweede man helaas nog niet, hij is nog steeds in het ziekenhuis. Met de andere mensen die besmet geraakt zijn gaat het langzaam beter. Volgens de officiële cijfers is het aantal besmettingen aan het dalen in Roemenië. 

De nieuwsbrief van Dutch Romanian Network bevat weer aardige nieuwsfeiten. Kies rechtsboven de taal waarin je het wilt lezen. Vooral de laatste artikelen zijn lezenswaardig, bijvoorbeeld over een enorme veehouderij in Roemenië opgericht door de Nederlander met de toepasselijke naam Jan de Boer dn-agrar.eu .

Hier de link naar de nieuwsbrief.

Woensdag gaan we dus twee trailers laden en zijn er een aantal ophaalklussen. Er gaat een trailer met pakketten naar Botosani, deze maakt een tussenstop bij Reghina in Ticau om daar de voor haar bestemde pakketten te lossen. De tweede trailer gaat naar Breaza.

1 opmerking:

  1. Er gebeurd zoveel daar . Mooi om te lezen Maarten vooral ook het bouwproject samen met de kinderen die dat kunnen , zo mooi , en als ik dan lees van Viorel is dat zo schrijnend wat een verdriet .. ik respect voor onze groep die er elke week alles aan doen om weer mooie en vooral ook bruikbare dingen bij elkaar te vinden om zo de mensen te helpen en te ondersteunen ... dat het ooit niet meer nodig zal zijn ...

    BeantwoordenVerwijderen