zondag 7 november 2021

Weekbericht 44/21

Woensdag zijn er weer een aantal ophaalklussen gedaan en is er een trailer geladen met bestemming Breaza. Het laden ging goed en inmiddels is de vracht zaterdagmorgen gelost in Breaza. Het was een lading die ze daar goed kunnen gebruiken. De ziekenhuizen willen graag extra bedden i.v.m. de enorme toeloop aan patiënten. De hulpverleners die goederen ontvangen uit het depot van Csaba en Imola komen steeds meer mensen met problemen tegen. Een doos met bijvoorbeeld voedsel en kleding lost niet al hun problemen op maar is wel een belangrijk steuntje in de rug. Woensdag hebben we vast een begin gemaakt met het creëren van ruimte om de pakketten te kunnen maken. 

Hier de link naar de foto's van het laden en lossen.

Donderdag en vrijdag konden we twee truck ladingen mooie spullen ophalen goed geschikt om in de pakketten te doen, kwam mooi op tijd beschikbaar.


Regina stuurde weer foto’s van haar activiteiten, ga ze maar even rustig bekijken. Het toont aan waarom deze mensen hulp nodig hebben, wat een armoede. Kinderen op blote voeten in de modder in deze tijd van het jaar, ik kan er niet goed tegen. Er zijn ook kacheltjes uitgedeeld om hout te stoken en een beetje warmte in de het huisje te krijgen. 

Protesten bij bouwmarkten tegen de verkoop van houtkachels zoals bij ons zullen in Roemenië voorlopig niet voorkomen.

Hier de link naar foto's.

Henk Muller stuurde foto’s van het uitdelen van goederen, net als het maken en uitdelen van
maaltijden in Deaj. Virorel pakt daar de draad weer op, ongelofelijk wat een veerkracht zo kort na het verlies van zijn vrouw, dochter en pasgeboren kleindochter.

Dat hulp nodig is bewijzen de foto’s.
Toth Attila stuurde foto’s van het oprichten van een club waar ze gaan leren gitaar spelen. Ook van begrafenissen in Apalina, er lijkt voorlopig nog geen eind aan te komen. In dit soort wijken is de vaccinatiegraad heel erg laag met alle gevolgen van dien.

Hier de link naar foto's.

Cristi uit Botosani stuurde ook weer heel veel foto’s die weinig toelichting behoeven.

Hier de link naar foto's.

John Fracker stuurde ook een bericht over zijn werk.

Hier de link naar foto's.

Maandag, dinsdag en woensdag gaan we met de “harde kern” van onze vrijwilligers de voorbereidingen treffen om de pakketten te maken. Donderdag 11 november en vrijdag 12 november moet het dan gebeuren, de rollenbaan staat dan klaar net als een enorme partij goederen, vooral etenswaren, om 4.200 pakketten van te maken. Het aantal mensen dat zich heeft opgegeven is minder dan de voorgaande keren, de werkwijze is ook iets aangepast. We vertrouwen erop dat het goed komt, mochten er meer mensen zijn die willen helpen, graag van harte welkom. 

Wel belangrijk is dat iedereen over een geldige QR code beschikt, we moeten hierop controleren.  

Hier nog een keer de door Rob geschreven uitnodiging.

Hier de link naar deze uitnodiging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten