zondag 10 april 2022

Weekbericht 14/22

De afgelopen week is er weer hard gewerkt door de vrijwilligers van onze stichting. De mogelijkheden die we hebben om mensen te helpen benutten we volledig. 


Net als veel andere organisaties uit ons netwerk helpen we ook in de Oekraïne en dan vooral via het depot van Cristi in Botosani. De truck die we op vrijdag 1 april
hadden geladen is er op dinsdag 5 april gelost. De 600 paaspakketten worden in en rond Botosani, onder de vaak straatarme mensen daar, verdeeld. Er komt een groep uit Oostenrijk en ook uit Canada (!) helpen met het uitdelen. De rest van het voedsel gaat net als dat van de voorgaande transporten naar verschillende steden in de Oekraïne. De foto’s die ik van Cristi ontving, (die hij van de chauffeurs die dit wegbrengen heeft gekregen), laten o.a. verwoestingen van gebouwen en wapentuig zien. Het is niet voor te stellen hoe de mensen daar moeten lijden en afzien. We gaan zoveel als mogelijk is door met hulpgoederen die kant op brengen. Het wegbrengen de Oekraïne in is niet zonder gevaar, verrassend veel mensen doen dit echter.

Hier de link naar foto's van Cristi.

Woensdag 6 april kwamen er twee Roemeense trucks tegelijk aan in Broek op Langedijk om te laden. De eerste is geladen met de bestemming het verdeelpunt in Marghita en de tweede kreeg de bestemming Breaza. Een aardige klus, het is allemaal vlot verlopen, net als de ophaalklussen.

Hier de link naar foto's van het laden voor Marghita.

Hier de link naar foto's van het laden voor Breaza.

Vrijdag 8 april in de namiddag was de eerste truck in Marghita om te lossen. De pakketten voor Inci en Domien uit Salard kwamen ze direct ophalen.  

Hier de link naar foto's van Inci.

Attila heeft het transport naar Reghina in Ticau direct opgepakt. Pieter Nagel uit Minus komt zijn deel ook binnenkort ophalen.

Hier de link naar foto's van Reghina.

De tweede truck was zaterdagmorgen vroeg in Breaza en is daar met vereende krachten gelost.

Hier de link naar foto's uit Breaza.

We konden nog een derde truck laden om ook de laatste pakketten op de plaats van bestemming te krijgen. Zaterdagochtend 9 april hebben we deze met een klein groepje geladen. Deze gaat begin volgende week eerst lossen bij Marien Kroon in Floresti en daarna verder naar het depot in Breaza en naar Phoneo in Reghin. 

Hier de link naar foto's.

De pakketten actie is dus goed gelukt en alle pakketten zijn onderweg naar mensen die deze heel goed kunnen gebruiken.

Van Henk Muller ontving ik weer foto’s met een toelichting hierop. Mooi om te zien hoe dat daar allemaal gaat.




Hier de link naar meer foto's.

Samen met Attila van de boerderij in Marghita zijn we bezig om via onze verschillende partners nog meer aardappelen, wortelen en uien de Oekraïne in te krijgen. Dit idee ontwikkeld zich positief en de uitwerking komt op gang, volgende keer meer hierover.

Onze voorraad in Broek op Langedijk  is aardig geslonken, afhankelijk van wat er nog binnen gaat komen plannen we een volgend transport. Er zijn woensdag wat ophaalklussen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten