zondag 17 april 2022

Weekbericht 15/22

De afgelopen week is gebruikt om weer een beetje orde op zaken te krijgen in onze loods in Broek op Langedijk. Woensdag konden we goederen ophalen om onze voorraad aan te vullen. Onder andere drie pallets (!) met levensmiddelen die bij Jan Valk in Zaandijk klaar stonden voor transport. Deze prachtige partij is ingebracht door onze vrienden van M.C. Promotie en door een aantal oude bekende van vroegere hulptransporten uit de Zaanstreek. Net als van een aantal Hervormde kerken uit deze streek. Een mooie actie, heel veel dank daarvoor.

Hier de link naar de website.      

Cristi stuurde een enorme hoeveelheid foto’s, gemaakt door mensen die goederen wegbrengen de Oekraïne in en van het uitdelen van de paas pakketten met zijn gasten uit Canada en de Oostenrijk. Ze zijn ook met een groep de Oekraïne in geweest naar plaatsen waar het relatief rustig is. 

De bijbehorende tekst van Cristi heb ik tussen de foto’s geplakt, indrukwekkende acties. Casa Ioana was (te) vol met: 19 kinderen, 1 medewerker, 1 vrijwilliger, 18 Canadezen en 6 vluchtelingen uit de Oekraïne. 

Niet alleen via ons maar ook anderen sturen meer en meer goederen naar Cristi, mooi om te zien dat zijn netwerk steeds verder groeit en hierdoor (nog) meer mensen geholpen worden. 

Hier de link naar foto’s.

In Breaza heeft Emma, een meisje dat bij Csaba en Imola woont, belijdenis gedaan tijdens een dienst van Pastor Edward in de Reformatorische kerk daar. Ze wilde dit graag, haar vader en stiefmoeder waren er ook bij. Al met al een bijzonder gebeurtenis die veel blijdschap heeft gegeven.

Verder was het de rest van de week flink aanpoten in Breaza om alle goederen en pakketten die daar in het depot binnen gekomen waren op de plaats van bestemming te krijgen. Volgens mij is het allemaal goed gelukt. Alle pakketten zijn naar hun vele contacten in dit gebied gebracht. Woensdag gaan Csaba en Imola nog pakketten uitdelen in Breaza zelf. In paar kleine dorpen in de omgeving bij oude mensen thuis was de eenzaamheid opvallend. Hun kinderen zijn vertrokken, vaak ook naar het buitenland, sommige hebben daar hele goed banen, nog omkijken naar hun ouders is er vaak niet bij. 

Hier de link naar foto's.

Reghina uit Ticau stuurde foto’s van het verdelen van de pakketten, het ziet er allemaal heel geordend uit. Juist in deze tijd van het jaar is hulp in de vorm van voedsel extra welkom.

Hier de link naar foto's.

In de kinderopvang van Toth Attila in Peris is een nieuw meisje komen wonen, er wonen nog vijf vluchtelingen uit de Oekraïne. De pakketten met levensmiddelen kwamen ook hier op het juiste moment schreef Attila.

Hier de link naar foto's.


Henk Muller stuurde weer een hele serie met een toelichting, dit geeft elke week weer een goed inzicht van wat er daar allemaal gebeurt. 

Hier de link naar foto's.

Max Veenstra van St. HRIF kwam met de vraag zijn erop de boerderij in Marghita nog aardappelen? Hij had een sponsor die graag een vracht naar Satu Mare wilde laten brengen. De aardappelen van Attila waren echter bijna op. Attila kwam daarop met het voorstel om op de groothandelsmarkt in Oradea te gaan inkopen. Dit resulteerde in de aankoop van 14.000 kg aardappelen, 4.000 kg uien en 4.000 kg wortelen tegen een scherpe prijs. Afgelopen dinsdag is deze vracht naar een magazijn nabij Satu Mare gebracht, van waaruit ze de Oekraïne in gebracht zullen worden. Een strakke actie die vooral dankzij de inzet van Attila goed gelukt is. Heel veel mensen krijgen hierdoor in ieder geval belangrijk basisvoedsel.

Hier de link naar foto’s.

We hebben dit concept dankzij sponsoren nog een paar keer kunnen kopiëren! Op de boerderij staan nu twee vrachten klaar voor transport naar de Oekraïne. In totaal 28.000 kilo aardappelen, 8.000 kg uien en 8.000 kg wortelen. De ene vracht gaat Ronald Wolthuis van St. Phoneo laten transporteren, hij wil het voedsel zo dicht mogelijk bij Marioepol zien te krijgen en ook naar Charkov waar iemand 2.000 mensen van voedsel voorziet.

Ronald is met zijn team heel actief met voedsel wegbrengen de Oekraïne in, ze waren o.a. in Bucha.

Hier de link naar foto's.

De tweede vracht laat Cristi via zijn netwerk de Oekraïne inbrengen. Spannend hoe dit verder gaat, mooi dat we zoiets kunnen organiseren. Volgende week hoop ik nieuws te hebben hoe dit is verlopen.

Aanstaande woensdag gaan we in Broek op Langedijk een truck laden voor Cristi uit Botosani en gaat al het ingezamelde voedsel vandaar uit weer de Oekraïne in.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten