zondag 24 april 2022

Weekbericht 16/22

Woensdag 20 april hebben we weer een truck geladen waarvan de inhoud voor het grootste deel naar de Oekraïne gaat. Zoals ik vorige week schreef hadden we toen de mogelijkheid om onze voorraad aan te vullen met vooral voedsel. Deze prachtige partij heel bruikbare levensmiddelen, met een waarde van vele duizenden euro’s is dus geladen. Deze directe manier van hulpverlening verzacht in ieder geval een beetje de vreselijke omstandigheden waarin ongelofelijk veel mensen daar terecht zijn gekomen. 

Dat we dit kunnen doen dankzij de inzet van vrijwilligers en de vrijgevigheid van sponsors is heel mooi om mee te maken. Heel veel dank hiervoor.

Hier de link naar foto's.

Via het depot van Cristi uit Botosani gaat het met bestelbusjes de Oekraïne in, Zaterdag 23 april kwam de truck aan in Botosani, een deel is direct overgeladen in busjes en weggebracht de Oekraïne in. In Roemenië vieren ze nu het Orthodoxe Pasen en hebben veel mensen een aantal dagen vrij. De busjes met een Roemeense eigenaar en chauffeur gaan dinsdag weer rijden om de goederen de Oekraïne in te brengen. Belangrijk werk waar veel risico’s aan verbonden zijn. 

Van alle activiteiten stuurde Cristi een reeks foto’s. Ook nog van het verdelen van een aantal paas pakketten. 

Hier de link naar foto's.

Vorige week schreef ik ook over de aardappelen, uien en wortelen die klaar stonden voor transport op de boerderij in Marghita. Woensdag zijn deze geladen en donderdag 21 april is deze vracht van 22 ton aangekomen in Botosani. Direct zijn ze overgeladen in bestelbusjes en avonds laat was de hele lading al de Oekraïne ingebracht. Indrukwekkend hoe Cristi en zijn team dit allemaal weet te organiseren.  

Hier de link naar foto's van het transport vanaf de boerderij.

Net als hier is Covid in Roemenië niet verdwenen, ook in Casa Ioana hebben ze er mee te maken gekregen. Eén van de jongens is zelfs in het ziekenhuis opgenomen. De quarantaine zijn niet zo streng meer maar de kinderen moeten wel vijf dagen binnenblijven, iets wat heel moeilijk voor ze is.

De partij voor Ronald Wolthuis van Phoneo is donderdag opgehaald in Marghita en staat nu in een opslag niet ver van Siret. Na het Orthodoxe Pasen, gaat het met een aantal transporten de Oekraïne in.

Paul uit Getz stuurde een serie foto’s van het uitdelen van de pakketten. 

Hier de link naar foto's.

En later nog foto’s van een bijeenkomst met een flinke groep jongeren.

Hier de link naar foto's.

Imola uit Breaza heeft een nieuw bericht op haar blog geplaatst.

fazakasimola-csaba.blogspot.com


Pieter Nagel uit het plaatsje Minis heeft de pakketten ook weggebracht en
bekommerd zich ook over een groep vluchtelingen uit Minis.

Hier de link naar foto's.





Toth Attila uit Peris stuurde foto’s van het wegbrengen, ook hier waren de mensen er heel blij mee. De vluchtelingen uit de Oekraïne die er verbleven zijn weer op weg naar huis.

Hier de link naar foto's.

Ilja Witte van Phoneo uit Reghin stuurde een verslag van het wegbrengen van de pakketten met wat foto’s. 

Hier de link naar foto's.

Reghina uit Ticau stuurde ook foto’s.

Hier de link naar foto's.

Henk Muller heeft al een week behoorlijk last van griep, gaat niet zomaar over lijkt het. 

Aanstaande woensdag zijn er geen activiteiten in de loods te Broek op Langedijk.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten