zondag 14 augustus 2022

Weekbericht 32/22

Het lijkt er niet op dat de oorlog in de Oekraïne snel voorbij is. Dagelijks vallen er slachtoffers en veroorzaakt het onnoemelijk veel leed. Gisteren las ik een krantenartikel over hulp aan vluchtelingen daar. Het maakt duidelijk hoe nodig en nuttig het is om hulpgoederen te blijven sturen. 

Hier de link naar dit artikel.

Woensdag konden we een mooie vracht samenstellen met nuttige hulpgoederen. Drie kwart van de trailer gaat naar Cristi in Botosani en van daaruit deels de Oekraïne in. Een kwart van de trailer is afgelopen vrijdagmiddag gelost bij Reghina in Ticau.

Het laden ging goed, het was even wennen aan de chauffeur die alles met spanbanden en antislip matjes ging zekeren. Bij een vracht die vierkant vol, is dit geen vereiste, waarschijnlijk had hij eerder te maken gekregen met de Duitse BAG of andere wetshandhavers. De ophaalklussen gingen ook vlot, iedereen kon op tijd naar huis.

Hier de foto's van het laden en het lossen in Ticau.

In Breaza zijn ze druk met de distributie van de goederen die we gebracht hebben, foto’s ervan schieten er een beetje bij in zo lijkt het. Imola schreef dat ze steeds meer vraag om hulp krijgt.

Henk Muller zijn actieradius is nog beperkt. Wel stuurde hij een mooie foto rapportage van het uitdelen van goederen door zijn partner bij de hulpverlening aan mensen in het dorp Band, Marin. Net als mooie foto's van de groente en aardappelteelt, ziet er heel goed uit, dit ondanks de droogte en de hitte die het land teistert.

Hier de link naar foto's.

Bij Viorel in Deja is de school weer begonnen, inclusief de maaltijd voorziening. Een belangrijk project voor deze kinderen, fijn dat we ze hiermee kunnen helpen.

Hier de link naar foto's. (tip: het filmpje even afspelen)

Attila van de boerderij vertelde dat hij het water uit het meer niet meer kan gebruiken de stand is te laag, ongelofelijk nog niet eerder voorgekomen. In het hele land staan gewassen te verdorren. De komende week is de verwachting ook weer temperaturen ruim boven de 30 °C en regen is ver weg. 

Toth Attila uit Peris organiseerde een zomerkamp.

Hier de link naar foto's.

Aanstaande woensdag gaan we weer een trailer laden met bestemming Breaza. We hebben nog goed bruikbare goederen staan en St. Manna gaat ons helpen.

De BBQ bij Jaap en Geeske was weer een succes, gewoon even relaxt en gezellig  de verzorging was top. Nogmaals hartelijk dank voor het organiseren Jaap en Geeske, het was nog een aardige klus met dit warme weer. Net als voor de kok Gerrit en assistent Piet. Tentenbouwer Kees ook bedankt, zo konden we lekker in de schaduw zitten.
1 opmerking:

  1. En dan staat er geschreven in de brief : " De oorlog is allang vergeten". Dat was precies wat ik ook dacht afgelopen week , veel berichtgeving is er niet meer . En als het er al is dan is het heel summier . Ik hoop dat er ook die kant weer hulpgoederen op gaan maar dan mag de berichtgeving wel weer op gang komen .

    BeantwoordenVerwijderen