zaterdag 6 augustus 2022

Weekbericht 31/22

We hebben een relatief rustige week achter de rug. Woensdag 3 augustus kwamen er ondanks de vakantieperiode gelukkig genoeg vrijwilligers opdagen om een trailer te laden. Dit keer met bestemming Breaza. De afgeschreven ziekenhuisbedden uit zorgcentrum De Daalder uit Alkmaar, onderdeel van Magentazorg, krijgen via ons depot in Breaza een tweede leven in Roemenië. Om 13 uur vertrok de truck naar Breaza waar hij vrijdag in de namiddag al gelost is. Aanstaande maandag starten Imola en Csaba met de distributie. Ophaalklussen waren er ook dit ging goed dus iedereen kon op tijd naar huis.

Hier de link naar foto's.

Cristi uit Botosani heeft weer een aantal busjes kunnen laden met vooral voedsel t.b.v. de hulpverlening aan de slachtoffers van het oorlogsgeweld in de Oekraïne. 

Hier de link naar foto's

Tot hun niet geringe verbazing stond opeens een familie op de stoep. De vader van het gezin is opgegroeid in Casa Ioana. Hij heeft het twintig jaar geleden als jongeman van 18 jaar Casa Ioana  verlaten. Met zijn gezin woont hij nu in Boekarest, voor iedereen een leuk moment, veel herinneringen kwamen boven.Toth Attila stuurde foto’s van de wake gehouden voor de verongelukte chauffeur en zijn begrafenis.

Hier de link naar foto's.

Imola uit Breaza heeft wat foto’s bijgeplaatst in het album wat een indruk geeft waar zo’n truck lading hulpgoederen terecht komt. 

Hier de link naar deze foto's.

Henk Muller doet het nog even rustig aan maar helemaal stilzitten lukt hem niet.

Hier de link naar foto's.

Reghina uit Ticau gaat ook door met haar hulpverleningswerk. 

Hier de link naar foto's.

Paul de pastor van de Reformatorische kerk Getz heeft kinderkampen georganiseerd, geweldig voor deze kinderen. Het gaat om het Exodus Camp for Kids and Youngsters 2022.

 Hier de link naar foto's.

Zaterdag ontving ik een bericht uit Pakistan van Dr. Sjadd. Alweer een flinke poos geleden studeerde Sjadd in Roemenië met het doel om arts te worden. In die periode heb ik hem leren kennen en een aantal interessante ontmoetingen met hem gehad. Na zijn opleiding heeft hij een kliniek geopend in Pakistan en deelt met ons zijn ervaringen. 

Behalve dat ontfermd hij zich ook over de vele zwakkere in de samenleving daar. 

Hier de link naar dit verhaal

Aanstaande zaterdag is onze jaarlijkse BBQ voor vrijwilligers en sympathisanten, aanmelden kan nog tot en met 8 augustus. Zie het voorgaande weekbericht.


Aanstaande woensdag gaan we een trailer laden met bestemming Botosani.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten