zondag 28 augustus 2022

Weekbericht 34/22


Van Cristi uit Botosani ontvingen we behalve foto’s een uitgebreide toelichting van waar de goederen die we gebracht hebben terecht gekomen zijn. Ook het belang van deze van onze hulptransporten benadrukt hij nog een keer. De oorlog gaat nog steeds onverminderd door, een oplossing is nog lang niet in zicht. Hoe het verder gaat weet niemand, maar wel dat de aankomende herfst en winter, het leven van ontzettend veel mensen heel zwaar gaat maken.

Hier de link naar Cristi zijn bericht (Google Translate) PDF

Hier de link naar foto's van Cristi.

Binnenkort gaat er een trucklading aardappelen en groenten via het depot van Cristi in Botosani naar de Oekraïne.  Een Amerikaanse organisatie neemt de kosten hiervan voor haar rekening.

Woensdag 24 augustus zijn er door onze vrijwilligers ophaalklussen gedaan en sorteerwerk in onze opslag aan de Dulleweg 20 in Broek op Langedijk. Woensdag 31 augustus gaan we een trailer laden met bestemming Botosani, een deel gaat weer de Oekraïne in. We hopen dat er nog wat extra voedsel beschikbaar komt.

Imola van het depot in Breaza stuurde foto’s van het lossen van een truck en de verspreiding ervan.

Hier de link naar foto's van Imola.

Reghina uit Ticau heeft een partij aardappelen en groenten via de boerderij in Marghita gekregen. Ze is voortvarend gaan uitdelen en heeft er veel mensen blij mee gemaakt.

Hier de link naar foto's van Reghina.

Uit Urmenis kregen we foto’s en een verslag van Elena, de sociaal werker daar. Ze
heeft met hulp van ons, arme gezinnen met veel kinderen tijdens de zomervakantie van eten voorzien. Tijdens de schoolvakantie krijgen ze van de school niets te eten. Thuis is er alleen maar tekort. Als alle sociale werkers hun taak op dezelfde manier als Elena zouden oppakken, zou het er in Roemenië heel anders uitzien.

Hier de link naar foto's van Elena
In het dorpje Band is de bouw van de extra kamer voor de vrouw met haar kinderen waar ik eerder over schreef gestart. Henk Muller heeft meer gedaan de afgelopen week, hij maakt vrijwel elke dag bijzondere dingen mee. Zie verder het fotoalbum.

Hier de link naar foto's van Henk.

Viorel is ook blij met de hulp die hij via het depot in Breaza ontvangt en doet er mooie dingen mee.

Hier de link naar foto's van Viorel.

Het belang van ons werk neemt alleen maar toe, alle vrijwilligers, sponsors en andere “steunpilaren” bedankt dat jullie dit mogelijk maken. 


Woensdag gaan we dus weer laden en er zijn ophaalklussen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten