zondag 11 december 2022

Weekbericht 49/22

Rob vertelde dat er afgelopen woensdag flink wat werk is verzet. Er waren meer ophaalklussen dan er in de planning zaten. Een drukke dag dus ook met het ompakken van producten. Goed om te zien dat er een mooie voorraad is om de laatste twee ladingen hulpgoederen in 2022 te kunnen laden. Maandag 12 december komt een truck laden voor Breaza en dinsdag 13 december komt de volgende met bestemming Botosani.

Reghina uit Ticau deelde foto’s van het uitdelen van de pakketten. Gerrit van der Starre van Stichting Emeth stuurde een nieuwsbrief over haar werk. Mensen als Reghina zijn voor velen een soort life-line in de huidige omstandigheden.

Hier de link naar foto's

Hier de link naar de nieuwsbrief.

Cristi uit Botosani is op alle fronten weer hard aan het werk met hulpverlening. Het contact met Igor is weer op gang gekomen. Dankzij een sponsor van onze stichting kan Igor twee varkens kopen voor de slacht. Ze worden gerookt aan gaan naar de soldaten aan het front. Hoe erg wil je het hebben, i.p.v. met je familie het kerstfeest vieren, bijvoorbeeld ergens in een loopgraaf of een tank zitten om de vijand te verslaan c.q. andere mensen te doden. 

Hier de link naar foto's van Igor uit Oekraine.

In en rond Botosani worden de kerstpakketten uitgedeeld. De dankbaarheid is groot, het is niet moeilijk te raden waarom. Degene die de transporten voor ons regelt heeft een vriend in België die een varken heeft laten kopen en die nu geslacht is in een dorp in de buurt van Botosani. In Casa Ioana komt het vlees geleidelijk op tafel. 

Hier de link naar foto's van Cristi.

Toth Attila uit Peris is ook druk geweest met het uitdelen van pakketten en liet foto’s zien van zijn naschoolse opvang. Dit soort activiteiten maakt het verschil. Sinterklaas heeft ook het kindertehuis daar bezocht, te dik om de echte te kunnen zijn. 

Hier de link naar foto's.


In Getz was hij trouwens ook, lijkt erg op de
kerstman, maar het is sinterklaas. Je zou er 
haast niet meer in geloven.    

Imola uit Breaza heeft haar blog bijgewerkt en wat foto’s bijgeplaatst in een album over uit laatste transport.

Hier de link naar foto's.

fazakasimola-csaba.blogspot.com/

Henk Muller is weer terug in Roemenië, hij heeft weer van alles ondernomen. Hij brengt nu een aantal dagen door bij de familie Weiss die ver van de bewoonde wereld wonen. Heel speciaal, leuk om te zien en te lezen in het onderstaande album.

Hier de link naar foto's en toelichting.

Viorel en Eleana uit Deaj gaan ook steeds door met hun schooltje. Niet te vergeten de maaltijd voorziening aan mensen in hun omgeving en in het centrum voor dakloze mensen in Tirgu Mures. Kerstpakketten worden ook in Deaj en in het dorpje vlakbij Haranglab uitgedeeld. In het onderstaande album staat ook de vraag naar hulp om een aantal onmogelijk hutjes in Haranglab te vervangen voor iets beters. 

Hier de link naar foto's.

Maandag 12 december gaan we dus in Broek op Langedijk een truck laden voor Breaza en dinsdag 13 december voor Botosani. Woensdag zijn er ook klusjes. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten