zondag 18 december 2022

weekbericht 50/22

Maandagmiddag 12 december kwam er een truck laden die bestemming Breaza had gekregen. De spullen die Henk Muller heeft gebracht konden ook gelijk mee. Voor de rest hadden we veel etenswaren en koek staan en ook nog mooie kleding. Een sponsor uit Alkmaar Bep Runhaar, had het druk gehad met kleding en voedsel verzamelen het is allemaal meegegaan.

Hier de link naar foto's.

De tweede truck zou op dinsdag komen, door het winterweer rond Parijs, had hij vertraging opgelopen kwam pas op woensdag. Wel konden we in samenwerking met een partner uit ons netwerk, geheel onverwacht, een mooie partij levensmiddelen ophalen. Mooi is het dan dat je direct een beroep kunt doen op de medewerking van transportbedrijf Van den Heerik en van vrijwilligers die achter het stuur willen kruipen. Siem en Nico waren er toch nog een aardig tijdje zoet mee.

Woensdag 13 december konden we de spullen ompakken, kleding sorteren en nog wat ophaal klussen regelen. Onze overbuurman Hekos had een pallet broodjes voor ons, en voor de vrijwilligers heerlijke spekkoek. De truck kwam om tien uur en het laden ging vlot, het is een hele mooie vracht geworden die naar Botosani ging. De chauffeur was samen met zijn partner, ze is verpleegster in een ziekenhuis in Iasi. Een leuk stel met oprechte interesse in wat we doen, ze hielpen mee met bijvoorbeeld kleding sorteren. Ze vonden het allemaal heel bijzonder en spraken hun waardering er over uit. Maandag 19 december gaat de truck gelost worden in Botosani.

Hier de link naar foto's.

 

Mijn vrouw Jannie is een echte dierenvriend en wil bijvoorbeeld graag dat er dierenvoedsel gaat naar het hondenasiel in Reghin van mevrouw Lydia. Hier worden veel honden opgevangen die eerder op straat zwierven. Het is altijd lastig voor hen om de touwtjes aan elkaar te knopen. Van Yarrah uit Harderwijk krijgen we een aantal keren per jaar pallets met voer. Vrijdag konden we er weer een paar ophalen, samen met Jannie heb ik dit klusje geklaard. 

Een mooie gelegenheid voor Jannie om haar contactpersoon Adriëtte te ontmoeten. 


In Roemenië is het uitdelen van de kerstpakketten uit Broek op Langedijk in volle gang. Paul uit Getz stuurde er een fotoalbum over. Mooi om te zien.

Marien Kroon stuurde een bericht over hulpverlening aan de Oekraïne met hulp van stichting Gain. 

Hier de link naar foto's.

Igor stuurde foto’s van het uitdelen van voedsel. Het is nu allemaal extra moeilijk vanwege de kou en de raketten die neerkomen op gebouwen en energiecentrales. Er komt zelfs geen gevechtspauze tijdens de kerstdagen, ongelofelijk. Hoe dit allemaal afloopt en hoe zwaar het de mensen daar verder zal raken is ongewis. We doen wat we kunnen om te helpen en gelukkig met ons vele anderen. 

In Cernovsky is een nieuwe soepkeuken, dit ter vervanging van de stuk gewaaide tent staan er nu containers, een hele vooruitgang. We blijven dit project steunen, 2.000 mensen per dag zijn er afhankelijk van. Via ons en met geld van een Amerikaanse stichting kon Cristi weer een mooie partij eten sturen. Het gaat ook naar deels naar Cherson. Pastor Igor is de belangrijkste partner bij deze hulpactie.

Link naar foto's van Igor.

Cristi gaat net als in voorgaande jaren via een catering bedrijf  een maaltijd regelen voor de daklozen in Botosani. Hij heeft nog een aantal kerstpakketten beschikbaar voor de mensen die leven rond de vuilnis verzamelpunten in de stad. 

Cristi stuurde een heleboel foto’s van het pakketten uitdelen. De mensen waren er heel blij mee natuurlijk. Met het uitdelen van pakketten heeft Cristi veel ervaring en kan hij de orde hierbij goed handhaven. Dit lukt deze keer niet op een plek waar veel zigeuners leven. Ze waren zo opdringerig en radeloos dat hij de deur van zijn bus moest sluiten en vertrekken. Later kwamen er eindeloos veel telefoontjes binnen met het verzoek om nog een keer te komen!

Hier de link naar foto's van Cristi

De truck die we maandag geladen hebben is op donderdag gelost. Henk Muller is direct gekomen om op te halen. De goederen zijn van hoge kwaliteit en heel goed bruikbaar om arme mensen mee te helpen. De kleding die we konden laden vonden ze ook heel mooi en bruikbaar. Allemaal weer lichtpuntjes voor veel mensen daar.

Hier de link naar foto's uit Breaza.

John Fracker van ourlifemission.org is een contact van Imola en Csaba uit Breaza, ook zij delen van de goederen die wij brengen.

De link naar foto's van John Fracker.

In Getz zijn er allerlei december activiteiten waaronder ook het wegbrengen van kerstpakketten.

Hier de link naar foto's.

Toth Attila uit Peris heeft tegenslag, zijn speciale varkensboerderij met wolvarkens is nog steeds gesloten. Er is in de buurt weer een geval van Afrikaanse varkenspest vastgesteld, het vervoersverbod blijft voorlopig van kracht. De dertig slachtrijpe varkens kunnen dus niet verkocht worden. De winkel met tweedehands spullen is ook tijdelijk gesloten, hij kon niet de juiste certificaten over de ontsmetting van de kleding overleggen. We werken er hard aan om dit probleem op te lossen. Het kindertehuis zit vol, de kosten zijn hoog en de opbrengst van deze twee activiteiten is hard nodig hiervoor.

Hier de link naar foto's.

Henk Muller woont nu in zijn nieuwe woonplek, een hele vooruitgang, een betere woonruimte maar ook meer opgenomen in een familieleven. Bij het uitdelen van dozen bananen is hij vrijdag uitgegleden en heeft een blessure aan zijn knie dus is hij even aan huis gebonden.

Hier de link naar foto's.

Virorel en Elena gaan ook door met hun werk dakloze mensen van een maaltijd te voorzien. Net als aan veel kinderen en andere armen mensen in Deaj en omgeving. Goed dat deze mensen dit doen, ook daar is meer hulp nodig. 

Hier de link naar foto's.

Bij de gaarkeuken van kinderen in Tirgu Mures waar ik vorige week over schreef hebben we een lading gravel laten storten. Staan de kinderen in ieder geval niet meer in de modder met hun pannetje. Er kwamen ook foto's gemaakt door Józsi van het uitdelen van nieuw gebreide truien. Ze gaan echt naar de allerarmste.

Hier de link naar foto's.

Reghina kon ook weer voedsel uitdelen en een kerstfeest voor kinderen organiseren. Een wasmachine schenken was ook mogelijk.

Hier de link naar foto's.

De komende twee weken gaan we geen trucks laden wel blijven we open voor het inzamelen van goederen en gaan in het nieuwe jaar direct weer verder. De nood is zo ontzettend hoog we kunnen gewoon niet blijven stilzitten en afwachten. We zijn blij en dankbaar dat we dit samen met onze sponsors en vrijwilligers kunnen doen.

Woensdag zijn er nog wat ophaalklussen en s'middags is er een gezellig samenzijn met de "harde" kern van onze vrijwilligers.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten